Ing. Antonín Seďa

  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.01.2016 21:11:46 - kaspik

Fakta o dodávkách našich zbraní na dálný východ.

Dostala se mě znepokojující informace o teoretických,dodávkách naších zbraní SA58 vyráběných ve zbrojovce CZ.Podle naší vlády dáme oficiálně darem cca 6 000 kusů.Jenže neoficiálně(neveřejně) za peníze prý
cca 80 000...? Tak buď ten dar je z důvodu maskování,kdyby se objevila na fotkách z bojů naše 58,aby bylo z oficiálních míst řečeno-jo,to jsou ty naše darované.Což by nebylo od věci,jsem pro,když se průmysl podporuje.Ale co mě zaráží,tak je fakt aby to nebylo zneužito evropskými pacifisty (některé tyto zbraně) se jistě dostanou do rukou nepřátelských islamistů a bude s nimi zřejmě spácháno nějaké zlo..no a potom budou ukazovat na nás ČR,že tu kvete nelegální kšeft se zbraněmi a bude hned důvod pro tyto pacifisty zakázat jakékoliv zbraně v Evropě.Je to trošku konspirační,ale nicméně uvedené počty jsou skutečné.Co myslíte jaký může být skutečný důvod tohoto zatajování informací před veřejností?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2016 11:02:53 - Ing. Antonín Seďa
 Předně nemůže jít ze strany české vlády o nelegální kšeft, jak píšete. Vláda již několikrát rozhodla o pomoci Kurdským bojovníkům či přímo iráckým jednotkám. V současné době se hovoří o dodávkách zejména munice a samopalů . Větší část má být z těch nepotřebných a některé mají být vyrobeny. Nevím kým, zda to bude Zbrojovka Uherský Brod či jiný výrobce. Chci pouze upozornit, že česká armáda přezbrojuje a tyto samopaly nahrazuje automatickými puškami BREN z ČZ Uherský Brod. A ve světě jsou statisíce samopalů SA58 nebo jim podobných, které se do těchto zemí dostaly již v rámci obchodu s vojenským materiálem před lety. Je také zřejmé, že se zbraně pašují, ale to je pak ten nelegální kšeft. Nemyslím si, že by česká vláda zatajovala nějaké informace před veřejností. Jistě se na tento problém zeptám pana ministra obrany při jednání Výboru pro obranu, který se koná 3.2.2016.