PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2016 11:13:06 - Alena J.

Proč USA chtělo Řecko v Schenghenu a tlačilo na Merkelovou před vypuknutím migrantské krize???

Dobrý den, chci se jen zeptat, o co USA vlastně jde? Proč tlačilo na Německo, ať zůstane Řecko ve Schenghenu? Hlavně před vypuknutím velké migrační krize?
Plán USA na skřížení ras jako to bylo za nacistů?Vytvořil jednu rasu? Původce za Hitlera pro jednu rasu také pocházel z USA. Vypadá to jako plán USA na zničení Evropy...I EU byla vytvořena jako "plán" USA. Mají snad Američané strach, že když padne EU nebudou mít kontrolu nad Evropou? Tak ji radějí obětují ve 3.sv. s RUSKEM???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.02.2016 16:30:29 - PhDr. Josef Skála, CSc.
 

Brutální útok na řeckou suverenitu a vše, o čem jsou demokracie a lidskost – a migrační vlna, inscenovaná viníky devastace řady muslimských zemí – jsou dvě velká darebáctví už sama o sobě. Leccos skutečně nasvědčuje i jejich vzájemné koordinaci.

Po krku Evropě – hlavně její plebejské většině – jde obojí. Obojí hrozí  spustit i novou „železnou oponu“ mezi Ruskem a okolní Evropou. Kdo jediný z toho může profitovat, nevidí jen Nanynka, vyrážející  do zelí. Konfliktem, z nějž máte právem obavy, hrozí i „proxy war“ na Ukrajině.  Posun vojenských kapacit USA a NATO ještě blíž k ruským hranicím. Dalekosáhlý program jaderného i „konvenčního“ přezbrojení Spojených států i některé další nebezpečné hrátky.

Ti, kdo se do nich pustili, vrací – ať už to sami ví či ne – skutečně do hry i vidiny, jež musel zkrotit až květen 1945. Tím jsou jak nebezpečnější, tak ovšem i zranitelnější. Tím širší může být totiž i hradba politiky a veřejného mínění, o niž si vylámou zuby, dokud je čas. A právě takovou je třeba dát dohromady co nejdřív. A hnát jí konečně na hrách i všechny hochštaplery, co lezou před „ředitelem zeměkoule“ po pupcích.