PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.02.2016 17:49:01 - Bublan

Neziskovky

Dobrý den,
přečetla jsem si Vaši odpověď - a nějak jsem z toho zmatená. Kdo podle Vás má za povinnost nechat udělat audit na neziskovky a hlavně na vyhazovaní peněz MŠ a taky hlavně p. Dienstbiera? Vy jako státní úředníci, kteří jsou placeni občany o tom víte moc dobře už dlouho a nic jste neudělali , máte k informacím o struktuře a odpovědnostech ve státní správě nejlepší přehled. Kdybych věděla, na koho mám podat trestní oznámení, jdu to ztráta udělat!

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2016 1:01:31 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Státní úředník nejsem. A nikdy jsem ani nebyl. Už čtvrt století – s  výjimkou, co netrvala ani rok – se musím živit úplně jinak. Audit, na nějž se tážete, by měly zadat subjekty, nezávislé na všech, koho se týká. Tedy jak na státu, tak na zahraničních „nadacích“ - a jiných „řídících důstojnících“ zvenku.

Koho si ti, kdo audit zadají, vezmou na pomoc odborně, je jen na nich. Desítky miliónů - jako od „velkých značek“ – to stát rozhodně nemusí. Ty „velké značky“ mají pracky upatlané od všiváren – viz zatajování řeckého dluhu. Znám i špičkové české auditory, které nikdo jaktěživ nezkorumpoval.