Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2016 9:28:47 - pochod ve stínu

KSČM a zbraně

Dobrý den. Uvědomil jsem si, že postoj KSČM k pravidlům pro držení zbraní v ČR je pro mě velkou neznámou, kterou ovšem nyní můžete rozklíčovat. Jak se k tomu vaše strana i vy osobně stavíte? Postačí jednoduchá šablona - ponechat, uvolnit, zpřísnit. Děkuji. pvs

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2016 15:12:16 - Ing. Jiří Dolejš

Držení zbraní musí být regulováno - nechceme být přeci Divokým západem, kde platí že rpvadu má ten kdo rychleji střílí. Efektivnost takové regulace zbraní je ale věcí debaty nejdříve s experty (tím nemám na mysli výrobce a prodejce zbraní, jejich zájme je jasný). Vnímám debatu nad evropskou směrnicí, ale to už je speciální záležitost.

V té nejobecnější rovině : Rozhodně ne uvolňovat - vychovávat si tu pistolníky opravdu ne (samozřejmě násilníci mají často zbraně ilegálně ale rozšíření legálních zbraní, zejm. automatických, je taky ošidné) , ale jestli nechat či něco obměnit něco na současné regulaci - s tím se obraťte nejdříve na členy příslušných výborů (zejm. bezpečnostního).