PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.02.2016 10:54:49 - Bláha R.

Proč neobsadit Turecké pobřeží?

Pane Skálo, proč Řecká policie či její bezp. složky neobsadí Turecké pobřeží, když Turci vehementně říkají, že to nezvládají chránit, tak ať to převezmou Řekové...proč o tom EU s Tureckem nejednala? A nebo to by se USA nelíbilo ???

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.02.2016 18:07:50 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Být to tak jednoduché, svět je bezpečnější už dávno. Řecko i Turecko –  členské státy NATO – jsou pod kuratelou „Velkého bratra“. Jejich vzájemné vztahy jsou však „turecké“. Jak historicky, tak v dobách, které už pamatujeme. Stačí vzpomenout kyperský konflikt v polovině 70. Let. Následky trvají dodnes. Turecká armáda je v NATO jednou z největších. Ta řecké jsou nepoměrně slabší. Operace, kterou navrhujete, by ji zdecimovala.  „Muslimští bratři“, vládnoucí v Ankaře, by byli na koni ještě víc. Nic na ten způsob žádná řecká vláda nepodnikne už proto, že by si to rozházela za Atlantikem.

To samozřejmě neznamená, že problém nemá řešení. A že si luxus mrtvého brouka smí dopřávat právě NATO, jak nám to vtlouká do hlav „presstituce“. Hlavní příčinou migrace je válka za „změnu režimu“ v Damašku. Turecko je její největším zázemím přímo v regionu. Být NATO tím, zač se vydává, vyšle své ostré hochy na turecko-syrskou hranici. S mandátem ji neprodyšně uzavřít – a urazit pracky každému, kdo přes ni pašuje zbraně i živou sílu na pomoc teroristické verbeži.

Pak syrský masakr skončí za pár dní. Tím padne i hlavní příčina migrace. Západní mocnosti a temné monarchie Zálivu, sponzorující teror proti Sýrii, jí zaplatí reparace. Obnova země bude potřebovat mozky a ruce, migrující do Evropy. „Sluníčkáři“ přijdou o zamilovanou hračku…

Tohle je imperativ logiky, etiky i mezinárodního práva. Cílem těch, kdo jdou Sýrii po krku, je však pravý opak. Především proto jsme, tam kde jsme.