Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.03.2012 10:08:20 - Loyza De Conteyner

Demise Dobeše

DOBRÝ DEN PANE DOLEJŠ DOBEŠ SLÍBIL VEŘEJNĚ V MEDIÍCH ŽE KDYŽ DO KONCE BŘEZNA NEROZJEDE EURODOTACE ODSTOUPÍ.DNES VÍME ŽE DOTACE JSOU NA 2 MĚSÍCE POZASTAVENY.MYSLÍTE ŽE DOBEŠ ODSTOUPÍ?A NEMOHLA BY MU TO KSČM VEŘEJNĚ PŘES TK V TV PŘIPOMENOUT? S pozdravem Loyza De Conteyner

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.03.2012 12:11:17 - Ing. Jiří Dolejš

Rozhodně nesouhlasím s prezidentem Klausem že pan Dobeš na MŠMT je nejlepší ministr. Veřejností i uvnitř resortu je spíše považován za hrobaře a židle se s ním houpala již na jaře 2011. Riziko ztrát miliard z evropských dotací je opravdu vážná věc ale pan ministr nyní bude zřejmě svůj příslib že odejde relativizovat. Nezbývá než mu ho  připomínat a snášet další argumenty.

Zdaleka nejde jen o to že na půdě miniserstva poskytoval politické krytí velmi kontraverzním extemistickým inklinacím pana Bátory. Jeho angažmá v akreditaci plzňských práv je stejně jako nahrazení optimalizace regionálního školství pouhými škrty s hrozbou masového propouštění další z jeho hříchů.

Osobně se nedivím že si vysokoškoláci osvojili heslo "Dobeše do koše" - kvalita terciální školství je pro ČR důležitá. Kromě kličování kolem školného a zápisného je tu celý systém financování vysokých škol, péče o rozvoj vědy či zasahování do akademických senátů. To vše dělá v mých očích z pan Dobeše horkého favorita na výměnu ve vládě.