PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.02.2016 17:40:20 - zdenda58

Nezapoměli jste na něco?

Hovoříte o NATU, Turecku, ale pozapomíná se na USA. Myslím si, že by měla Amerika co vysvětlovat, ohledně Islámistů, utečenců a asi by se toho našlo víc. Proč nikdo z vlád EU nechce vydět skutečnosti jak jsou? Můžete na to odpovědět? Pouze fakta ne politickou omáčku. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.02.2016 23:57:48 - PhDr. Josef Skála, CSc.
Ano, mráz přichází z Bílého domu. Nejenom sice, ale hlavně z něj (resp. i jeho zvláštních služeb, khaki mozků a dalších nástrojů). Pro mne je to nosné téma. Po špičkách kolem něj necupitám. Projdete-li se po tomto osobním profilu, stejně jako po mých redakčních rozhovorech s PL, najdete to tam. Na bázi spousty fakt, a ne jen “omáčky”.

Nazývat právě tyto věci pravým jménem = šlapat si po štěstí (kariérním, finančním atd. atp.). To je první příčina toho, co právem chybí zdaleka nejen Vám. Tu druhou obnažil až na kost Edward Snowden – Velký bratr šmíruje celý svět, leze i do nejintimnějšího soukromí a pak tím vydírá. Třetí spočívá v tom, že EU samozřejmě není institucí “evropského lidu”, ale velkých prachů světa – a jako taková (přesněji její dobové předstupně) vznikala pod   pedantickým dozorem lidí typu Allena Dullese. I v češtině je to půvabně zmapováno například v knize Christophe Deloira a Christophe Duboise “Circus politicus”. Bruselské “elity” jsou v “nomenklatuře” zaoceánského panstva. A z té bavlnky se jim samozřejmě nechce vypadnout.