PhDr. Josef Skála, CSc.

historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.02.2016 9:36:14 - Fannyx

Dotaz

Hezký den pane doktore, zajímá mě Váš názor na prohlášení pana Stropnického, že v druhé půlce letošního roku přesuneme kontingent o síle 100 vojáků naší armády na východní hranici. Co se stalo? My budeme mířit na Rusko, které nás osvobodilo, s kterým jsme léta spolupracovali a které je nám coby slovanský národ bližší než ti, kteří nás nějakým podfukem vzali zřejmě z vypočítavosti do své aliance. Děkuji za odpověd, je hezké, že na dotazy čtenářů PL odpovídáte. (od pana Stropnického se zatím nikdo odpovědi na dotaz nedočkal :-) )

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.02.2016 12:16:38 - PhDr. Josef Skála, CSc.

Právě se mne na to samé zeptala i sama redakce PL v dnešní anketě. Má odpověď zní následovně:

Chomout "omezené suverenity" nám zatím dělal "jen" ostudu. Teď se však Hujeři rozhodli ohrozit i naši bezpečnost. K ruským hranicím se posouvá vojenská síla, jaká tam nebyla od roku 1941. Řečeno s profesorem Princentonu Stephenem Cohenem, žijící legendou americké "kremlologie". Za idiotskou provokaci to mají i veličiny kalibru Henryho Kissingera. 

Ruským menšinám v Pobaltí se upírá řada občanských práv. O to víc se tam tolerují marše starých zbrojnošů SS.  Sprostými urážkami země, která ji osvobodila od fašismu, se předvádí i dnešní Polsko. Moskva se omezuje na čistě diplomatické reakce. Chovala by se tak Amerika, dít se toho setina jejím občanům v Mexiku nebo Kanadě?

České jednotky nehnala na ruskou hranici ani "Třetí říše". Co těm Hujerům naslibovali, že jsou s to překročit i tuhle "červenou čáru"?