Ing. Jiří Dolejš

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.04.2012 10:08:20 - colombo

Nespokojenost s televizí ?

prosim vás pane poslanče proč neulechčite duchodcum aspon od placeni Televiznich poplatku mněly by spon na navštevu doktora a na doplatky leku!! at pani stelevize se postaraji samy na tak vysoke platy a ne aby se im na ně skladli duchodci Dekuji jozef

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.04.2012 14:20:42 - Ing. Jiří Dolejš

Poslanci KSČM už v minulém volebním období navrhovala ke koncesionářským poplatkům tzv. sociální klauzuli. Tedy aby je nemuseli platit koncesionáři, kteří nedosahují alespoň trojnásobku životního minima (tehdy to bylo před 9 tisíc měsíčně). Tento návrh tehdejší sněmovnou neprošel a dnes je zatím naděje ještě menší. Změnit to mohou až volby.

Jinak financování ČT je založeno dílem na těchto poplatcíh a dílem na výnosech z reklamy, o který se dělí se soukromými televizemi. Pokud nechceme toto médium televizní služby privatizovat (a to myslím, že bychom chít přes všechny výhrady neměli) tak je otázkou jak toto financování provést. Alternativou by bylo dotací ze státu, tedy z našich daní. Tedy také o dobčanů - důležité proto je nejn jak sehnat příjmy ale jak hosposdárné jsou výdaje.

Parlament projednává každoroční zprávu o hospodaření ČT - jistě se zde dá vést debatu zda jsou všechny prostředky vynaloženy efektivně. Neschválení takové zprávy pak může vést k změnám v řízení televize. Pokud občan není spokojen s kvalitou této veřejné služby, může se obracet na mediální rady, které musí jeho stížnost projednat.