prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2019 11:20:00

Image regionu se díky RE:STARTU bude dále proměňovat

Image regionu se díky RE:STARTU bude dále proměňovat

Zástupci Moravskoslezského kraje se společně s tripartitou shodli na strategických projektech, které výrazně přispějí k proměně kraje a zlepšení jeho image. Tyto projekty budou předloženy vládě v souvislosti s aktualizací vládního programu RE:START.

 Na společném zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje a Tripartity si jejich členové potvrdili pět prioritních projektů, které výrazně pomohou transformaci kraje. „Jsou to projekty zastupující vícero oblastí, které se v kraji dlouhodobě snažíme realizovat. Náš region se dynamicky vyvíjí, lidé jej začali vnímat jako zajímavé místo, které má, jak se říká, dobře našlápnuto. Věřím, že pokud se nám zmiňované projekty podaří dotáhnout do konce, přesvědčíme lidi, že je náš kraj vstřícný k nejmodernějším technologiím, ideální pro podnikání, prostě dobrý k životu,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Kromě aktualizace projektové dokumentace a přípravy výstavby Moravskoslezské vědecké knihovny si vedení kraje, odborů a zaměstnavatelů odsouhlasili také propojení organizací kraje vysokorychlostní optickou datovou sítí. Tato síť bude základem pro veřejně dostupné bezdrátové připojení ve všech krajských budovách a bude navazovat na paralelně budovanou datovou síť v regionálních autobusech a vlacích. Další projekty se týkají výstavby páté budovy MSIC, zvýšení kvality středního školství a turistické atraktivity Beskyd, které do kraje lákají každoročně velký počet turistů.

Tyto projekty budou v květnu současně s novými opatřeními Třetího akčního plánu Strategie hospodářské restrukturalizace předloženy ke schválení vládě, která by se pro ně měla snažit vyčlenit prostředky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama