"Vezměte si bubínky a vyžeňte vládu," vyzývá Slávek Popelka a zve k Hradu

26.09.2011 13:55

Protestů a iniciativ namířených proti vládě přibývá. Vedle těch, o kterých se mají dohodnout v pondělí odpoledne odboráři a různá občanská sdružení, se chystá jeden celkem netypický protest. Jeho cíl je nemalý - vyhnat pomocí bubínků politiky. Název "bubnování před Hradem" tak může napovídat mnohé...

"Vezměte si bubínky a vyžeňte vládu," vyzývá Slávek Popelka a zve k Hradu

"Našim politikům stále ještě nedochází, že lidé už mají jich a jejich zlodějen a korupčních afér dost. Je třeba dát jim to hlasitě najevo. V sobotu 1. října ve 14 hodin se proto v Praze před hlavním vchodem na Hrad koná setkání s názvem "Bubny vyhánějí politiky"," zve na akci prostřednictvím emailů i sociálních sítí Slávek Popelka, který se mimo jiné proslavil svým projevem k českému národu, jež by si měl vzpomenout na své kořeny a svoji hrdost.

Čtěte také:

"Pokud se rozhodnete přijet, vezměte s sebou buben, bubínek, činely či alespoň dvě pokličky. Nebudou žádné proslovy, řečnění. Za doprovodu bubnů budeme skandovat jediné slovo: D E M I S I, " uvádí dále Popelka s tím, že tato akce se bude opakovat znovu 5. listopadu a každou další první sobotu v měsíci na stejném místě a ve stejný čas.

Slibuje si také, že by se postupně bubnování mělo rozšířit i na centrální náměstí měst vždy v sobotu ve 14 hodin..

"Akce je nahlášena, takže nás tentokrát už nebudou moci rozehnat. A ještě připomínám, že generální stávka začíná 18. listopadu a bude trvat až do demise vlády a prezidenta," uzavírá Popelka.

Reaguje tak na předchozí akce, které dřív, než měly šanci začít, byly ukončené - právě proto, že nebyly dopředu ohlášené.

Čtěte také:


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe, olb

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…