Babiš prý říká podřízeným "kokoti". Zaměstnanci se klepou strachy

05.12.2011 14:02

Doslova strachy se třesou před svým nejvyšším šéfem Andrejem Babišem předevš m šéfové a manažeři firem a společností, které drsný podnikatel s politickými ambicemi skupuje po desítkách. „Mají strach o své stotisícové platy i posty a mnohdy se snaží Babišovi říkat jen polovinu věcí, obvykle jen těch příjemnějších. Ale on se to obvykle stejně dozví a pak je zle," prozradila pro ParlamentníListy.cz zaměstnankyně jedné Babišovy firmy.

Babiš prý říká podřízeným "kokoti". Zaměstnanci se klepou strachy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Podnikatel Andrej Babiš ve studiu České televize

Lidé mají strach. Neudrží hrnek s kávou

„Hned na první poradě s Babišem jsem z něho měla dobrý dojem, ale třásla jsem se strachem stejně jako ostatní přítomní tak, že jsem pomalu nedokázala udržet hrnek s kávou. Je sice tak trochu blázen, ale jde o velmi schopného a inteligentního muže, který ovšem nejde daleko pro nějaké sprosté slovo a je mu jedno v jaké společnosti ho pronese. Má ohromný přehled o všem, co se týká jeho podnikání, pamatuje si úplně všechno, co kde má i tu nejmenší firmičku," pokračovala Babišova zaměstnankyně.

Držíme hubu jako za komunistů, hněval se miliardář Babiš v Hydeparku
V Česku je korupce neúnosná, prohlásil podnikatel Babiš

Kokot v klobouku

„Stačilo říct název jedné firmy a on hned řekl, že tam řediteluje ten kokot v klobouku. Ostatně výrazem kokot Babiš častuje své podřízené manažery velmi často. Zajímavé je, když zjistí nějaký problém, nic se neodkládá, okamžitě se všechno na místě řeší, hned se telefonuje na všechny strany. Nám řadovým zaměstnancům rozdal jeho telefonní číslo pro případ,že narazíme na nějaký problém. Máme jej neprodleně o všem informovat. Nemáme mu volat, ale poslat sms zprávu, aby mohl operativně na problém reagovat," uvedla Babišova zaměstnankyně.

Pro miliardáře Babiše pracuje i pan Bobek, manžel jedné z jeho dcer, který získal manažerský post v Praze.

Čtěte vše o výzvě ANO 2011

Vedle notoricky známých firem jako jsou Kostelecké uzeniny či pekárny  Penam vlastní majitel Agrofertu mimo jiné rozsáhlou síť bývalých společností, které se zabývají v České republice výkupem zemědělských surovin.

Firem má mraky. Chce ještě víc

Stále skupuje další zemědělské firmy. V jeho vlastnictví je například také Agroservis Tachov, Primagra Příbram, Cerea na východě Čech, ZZN Pelhřimov, Preol Lovosice, nebo NAVOS Kroměříž. Čerstvě si má Andrej Babiš brousit zuby například na nákup Agropodniku Domažlice.

Více čtěte:

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…