Bátora tvrdí, nenapsal jsem: Kníže je zednář a Kalousek jeho lokaj

06.09.2011 11:56

AKTUALIZOVÁNO Úředník Ladislav Bátora opět rozvířil dění okolo své osoby. Nařkl ministra zahraničí Karla Schwarzenberga ze zednářství a pravdoláskařství, jenž by se měl společně s lokajem Kalouskem poroučet na odpočinek. Bátora následně uvedl, že se mu někdo na facebookový profil naboural.

Bátora tvrdí, nenapsal jsem: Kníže je zednář a Kalousek jeho lokaj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý kontroverzní úředník ministerstva školství Ladislav Bátora

Jestliže kauza okolo Ladislava Bátory dočasně utichla a TOP 09 již nehrozí odchodem z vlády, zdá se, že není všem dnům konec.

Ladislav Bátora, kterého musel na nátlak TOP 09 ministr školství Josef Dobeš (VV) odvolat z pozice personálního šéfa na ministerstvu a pověřil ho zástupcem vedoucího svého kabinetu, opět na Facebooku slovně napadl šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga.

Sledujeme kauzu Bátora

Senilní zednář a pravdoláskař

"Na panu knížeti se již začíná projevovat stařecká senilita. Jeho zednářské, pravdolaskařské a oportunistické tendence jsou pro naši zemi cestou do pekel. Kdyby se již radši odebral odpočívat na svůj zámek a vzal si sebou jako lokaje pana Kalouska, udělal by občanům této země velikou laskavost," uvedl na facebooku Bátora.

Gazdík: Zeptáme se Dobeše, co s tím

Redakce ParlamentníchListů.cz zjišťuje reakci TOP 09 a Věcí veřejných. Šéf poslanců TOP 09 a Starostové Petr Gazdík pro ParlamentníListy.cz uvedl, že se poslanecký klub strany zeptá na podrobnosti samotného Josefa Dobeše na jednání ve 12:00 s tím, jak hodlá celou situaci tentokrát řešit.

Já to nepsal

Šéf poslaneckého klubu VV Vít Bárta nicméně pro ParlamentníListy.cz zdůraznil, že situace je odlišná a že se k ní později vyjádří na tiskové konferenci Dobeš i Bátora. Dobeš následně řekl, že mu Bátora vše vysvětlil s tím, že nic podobného na svůj profil nenapsal a že se mu musel někdo cizí na profil nabourat. Podle Dobeše tak platí slib, že se Bátora již nebude vyjadřovat k politice.

Ladislav Bátora během srpna nazval Schwarzenberga starým prskajícím chudáčkem. To vedlo k ostré reakci TOP 09, zvláště Miroslava Kalouska, který požadoval odvolání Bátory. Ministři za TOP 09 dokonce na čas nedocházeli ne jednání vlády, než se situace nevyřeší.

Ministr Dobeš sice odvolání úředníka odmítl, ale slíbil, že se již výroky Bátory nebudou opakovat.

"Panu Bátorovi jsem jeho chování vytknul a udělil mu jednoznačné pokyny ohledně jeho veřejného vystupování. Pokud se jimi pan Bátora nebude řídit, či pokud u něj zjistím jakékoli projevy politického extremismu, budu neprodleně konat i v personální oblasti," uvedl Dobeš. Bátora rovněž kritizoval ministerstvo USA, že vyjádřilo podporu pochodu homosexuálů Prague Pride.

Psali jsme:
Konzervativec kolegovi Bátorovi: Jako Žid mu říkám, že udělal blbost
Bátoro, my ti pokoj nedáme. TOPka syčí, Zelení jdou do ulic
Potvrzeno. Kočí odhalila, jak to bylo s Bátorou. Dobeš mlčí

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann, jih, ova

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…