Bobošíková tvrdí: Z politiky neodejdu

28.04.2010 9:19

Jana Bobošíková z politiky rozhodně nehodlá odejít. A to ani tehdy, pokud v květnových volbách do sněmovny neuspěje ani ona, ale ani strana Suverenita.

Bobošíková tvrdí: Z politiky neodejdu

Bývalá europoslankyně Jana Bobošíková v úterním rozhovoru pro pořad Českého rozhlasu Studio Česko řekla, že neskládá zbraně a v politice nekončí.

"Jde o celoroční projekt. Pokud se nedostanu do sněmovny, budu kandidovat na podzim," řekla Rádiu Česko předsedkyně strany Politika 21, která do voleb vede uskupení Suverenita-Blok Jany Bobošíkové. 

Jenže poté rozhlas na své webové stránce uvedl, že loni v říjnu Bobošíková řekla rozhlasu něco jiného. V rozhovoru pro Rádio Česko tvrdila, že pokud v těchto volbách neuspěje, z politiky odejde. "Sama v sobě mám věci uspořádány tak, že tyto volby do Poslanecké sněmovny jsou pro mě opravdu volby poslední. V momentě, kdy bych neuspěla, tak už bych dál neoslovovala českou veřejnost a nechtěla bych její důvěru pro své působení v politice," řekla tehdy.

Bobošíková je v květnových sněmovních volbách lídrem uskupení Suverenita-Blok Jany Bobošíkové. Původně deklarovala, že bude kandidovat  v Ústeckém kraji po boku těžkých vah Jiřího Paroubka či Miloše Zemana. Nedávno ale svůj postoj změnila a kandiduje na Ostravsku, tedy na severu Moravy.

„Já jsem přehodnotila své rozhodnutí. Mé původní bylo špatné, chci nyní kandidovat tam, kde žije nejvíce občanů a kde jsou velké sociální problémy. Já jsem na Ostravsko neutekla," řekla Bobošíková v posledním rozhovoru pro Rádio Česko.

Také deklarovala, že na Ústecku bude držet palce Miloši Zemanovi. Jak již uvedl v úterý server ParlamentníListy.cz, Bobošíková totiž řekla, že Miloše Zemana má v oblibě. Dle jejího soudu to je jediný politik - a je jedno jestli bývalý - který není zkorumpovatelný.

„Já jsem ráda, že se Miloš Zeman vrací do politiky. Mám totiž výhrady ke všem politikům, kteří mají problémy s vilami v Toskánsku a podobně, to ale Zeman nemá. Stačí mu totiž chleba se sádlem, takže je těžce zkorumpovatelný," dodala Bobošíková.

Pomoci do sněmovny jí mají i advokátka Klára Slámová nebo zpěvák Vítězslav Vávra, kteří za Suverenitu kandidují. Svou podporu straně deklarovala bývalá mistryně světa v trojskoku Šárka Kašpárková nebo zpěvačka Helena Vondráčková. Ta bude zpívat na předvolebních mítincích Suverenity v Moravskoslezském kraji, kde se zúčastní a vystoupí na třech až čtyřech mítincích.

reklama

autor: olb

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…