Čtvrtina Čechů po práci neodpočívá. Často mají druhou

25.01.2012 18:58

Po dni stráveném v zaměstnání relaxují pouze dvě třetiny Čechů, vyplynulo z průzkumu portálu Práce.cz. Další raději sportují, zahrádkaří, nebo spěchají z práce do práce, aby přilepšili rodinnému rozpočtu. S jedním příjmem totiž měsíčně nevyjdou.

Čtvrtina Čechů po práci neodpočívá. Často mají druhou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Téměř 25 procent lidí totiž nevystačí s jedním příjmem, a přebíhá proto z jednoho zaměstnání do druhého. Vyplynulo to z průzkumu, který provedl portál Práce.cz. S jedním platem pohodlně vystačí pouze 15 procent obyvatel České republiky. Celých 24 procent občanů v průzkumu uvedlo, že má problémy s rodinným rozpočtem, které musí řešit druhým zaměstnáním.

Pasivní odpočinek? Třetina

Pasivní odpočinek po práci volí pouze 33 procent lidí. Čtrnáct procent pracujících tráví své volno s rodinou, 19 procent sportuje nebo chodí do přírody. Zbývajících 34 procent se po dni stráveném v zaměstnání věnuje další činnosti, například zahrádkaření.

"Skutečnost, že zhruba třetina lidí ani po práci neodpočívá, může být dána více okolnostmi. Ve větších městech je o něco vyšší podíl lidí, kteří se intenzivněji věnují rozvoji své kariéry a obětují přitom i část svého soukromí. Nezanedbatelnou skupinu tvoří také lidé, kteří jednoduše nevystačí s jedním příjmem, a proto mají i druhé zaměstnání," uvedl Tomáš Ervín Dombrovský, mluvčí společnosti LMC, která portál Práce.cz provozuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…