Klausovy horké chvíle v Kyselce. Padla i urážka a potom facka

13.09.2011 15:55

VIDEO UVNITŘ Nečekaně dramatický průběh měla návštěva prezidenta Václava Klause ve zdevastovaných lázních Kyselka. I když se dalo očekávat, že o napětí nebude nouze, takovou melu nikdo nečekal. Sváteční den totiž skončil fackou.

Klausovy horké chvíle v Kyselce. Padla i urážka a potom facka
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Prezident Václav Klaus

Starostka Kyselky Petra Hoffmannová (SNK) považuje návštěvu prezidenta za událost století. Slavné lázně totiž v novodobé historii žádná hlava státu nenavštívila. A je zřejmé, že Klausův kratičký pobyt se zapíše do dějin. Na vzácného hosta se přišli podívat snad všichni občané obce a ve srovnání se skromným přivítáním v Karlových Varech, kde nakonec skončil v činském bistru, se musel prezident opět cítit báječně, když zdálky spatřil početné davy.

Související:

Jenže zblízka už to tak radostné nebylo. Mezi občany totiž nechybělo několik lidí s transparenty a nejrůznějšími nápisy, upozorňujícími na stav lázní a zodpovědnost jejich majitelům, například: "Mattoni budoval, Pasquale ničí", "C.T.S. Duo je bílý kůň KMV", "Karlovarské minerální vody chtějí místo lázní parkoviště". Některé z nich se pak přímo obracely s prosbou o pomoc na prezidenta: "Pane prezidente, pomozte nám zachránit kulturní dědictví."


Protest v Kyselce


Na první pohled bylo zřejmé, že se přítomní občané rozdělili na tři tábory - první z nich byl zvědav na prezidentský pár, druhý demonstroval za záchranu lázní a třetí, jednotně oblečený v modrých uniformách, povinně tvořili zaměstnanci Karlovarských minerálních vod.

Kyselka není Karlštejn

Klausova situace nebyla záviděníhodná. Jeho postoj k celé kauze Kyselka naznačovalo již jeho stanovisko, které prozradil již na dopolední tiskové konferenci. Na dotaz, jak vidí možnost záchrany areálu a zásah státu, věcně sdělil, že při vší úctě k těmto lázním je nelze považovat za Karštejn. V Kyselce ovšem výrazně přitvrdil.

Šokovaným novinářům doporučoval, ať nefotí transparenty s tím, že jsou lživé a celou kampaň na záchranu lázní Kyselka, jejíž součástí je i masově podepisovaná petice, označil za manipulaci. Své dotazy a stanoviska pak osobně překládal přítomnému generálnímu řediteli firmy Karlovarské minerální vody A. Pasqualemu.

Padla urážka i facka

Celá situace poté gradovala, těsně po odjezdu prezidenta pokračovala demonstrace proti chování majitelů firmy KMV. Jeden z organizátorů demonstrace Martin J. Kadrman slovně napadl ředitele Pasqauleho slovy, že je dobytek, vzápětí mu Pasquale vrazil facku. Asi nikoho nepřekvapí, že již celý šokující incident koluje na internetu. 


VIDEO Incident v Kyselce



ParlamentníListy.cz návštěvu prezidenta Václava Klause v Karlovarském kraji sledují a přinesou další podrobné informace.


Čtěte také:


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru 
ZDE 

reklama

autor: Hana Čechová

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…