Letiště Tomia Okamury? I to je možné, píše Česká pozice

10.01.2012 13:50

Fakt, že by podnikatel Tomio Okamura mohl kandidovat na post příštího českého prezidenta, vzbudilo v poslední době velkou pozornost médií. ČeskáPozice.cz ironicky shrnuje to, co by nám Okamura přinesl – podle serveru až 108 miliard z japonských turistů.

Letiště Tomia Okamury? I to je možné, píše Česká pozice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Pokud by se během pěti let Okamurova prezidentování vydala polovina Japonců do Čech, znamenalo by to až 12 milionů turistů. „Jen pro srovnání – jde přibližně o stejný počet cestovatelů, kolik jich za rok odbaví pražské letiště Ruzyně. (V budoucnu možná Letiště Václava Havla. Nebo dokonce Tomia Okamury?),“ píše server.

Finanční soběstačnost Pražského hradu

Kdyby průměrný Japonec utratil za den 3 tisíce korun, bylo by to až 108 miliard. Podle ČeskéPozice.cz jsou tu i další navazující služby. „Zkušený podnikatel v cestovním ruchu Okamura by nepochybně dokázal obstarat pro Pražský hrad a zámek v Lánech dostatek platících návštěvníků, a zajistit tím jejich finanční soběstačnost,“ vypočítává ČeskáPozice.cz.

Jiný Japonec, Alberto Fujimori, byl v 90. letech prezidentem Peru a dostal zemi z krize. „Ale pozor, pane Okamuro! Fujimori se nakonec v nové domovině vděku nedočkal – v roce 2009 byl odsouzen k 25 letům vězení za porušování lidských práv, únosy a podíl na zabití 25 lidí,“ upozornil server.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…