Mluvčí vlády Kupka je starostou Líbeznic

15.11.2010 23:01

Po podzimních komunálních volbách se personální změny nevyhnuly ani Líbeznicím. V jejich čele stane mluvčí vlády Martin Kupka.

Mluvčí vlády Kupka je starostou Líbeznic

Mluvčí vlády Martin Kupka (ODS) byl v pondělí zvolen novým starostou Líbeznic v okrese Praha - východ. Post mluvčího kvůli práci pro obec opustí.

Konec ve vládě?

Není ale jasné, kdy přesně skončí ve funkci na Úřadu vlády, známé není ani jméno jeho nástupce. 34letý Kupka se stal mluvčím kabinetu letos v červenci. V minulosti pracoval jako mluvčí středočeského hejtmana Petra Bendla, ministerstva dopravy či ODS.

Koalice ODS a sdružení nezávislých kandidátů Bezpečné Líbeznice má v patnáctičlenném zastupitelstvu většinu 13 hlasů. Do zastupitelstva se dostaly ještě Věci veřejné a TOP 09, které získaly od voličů po jednom mandátu. ODS jich má sedm a SNK šest.

Rychlý vývoj

Líbeznice prošly za posledních několik let rychlým vývojem. Podle Kupky by měly zůstat fungující historickou obcí se svébytnou atmosférou.

„Jednou z věcí, která se promítla do programového prohlášení, je brzdit zábory zemědělské půdy ve prospěch satelitních čtvrtí a snažit se spíše vybudovat fungující infrastrukturu," doplnil Kupka.

Více čtěte:

Líbeznice povede Kupka. Je to můj domov, říká

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jas, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…