Peake: Oligarcha Babiš. Bojuje proti systému, kterého se aktivně účastnil

13.11.2011 21:10

Podnikatel Andrej Babiš si servítky nebere. Po nedělním pořadu Otázky Václava Moravce by na jeho adresu mohly přistát tři trestní oznámení za pomluvu a nemohl by se divit. Jeho oponentem byla mimo jiné protikorupční ministryně Karolína Peake, která nemohla se svou vrozenou slušností a zdrženlivostí rozvášněnému Babišovi konkurovat.

Peake: Oligarcha Babiš. Bojuje proti systému, kterého se aktivně účastnil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vicepremiérka Karolína Peake

K dosud nejostřejším výrazům současné vicepremiérky pro boj s korupcí Karolíny Peake (VV) v průběhu její politické kariéry patřil asi výrok o kýbly plném červů, který musí VV zbaštit, chtějí-li prosadit alespoň dílčí reformy. V nedělním pořadu byla rovněž zdrženlivá, ale není pravdou, že by se ke slovu nedostala. Redakci ParlamentníchListů.cz poskytla bezprostředně po odvysílání pořadu retrospektivní hodnocení Babišova vystoupení. ¨

Související:


Babiš už z kraje týdne napálil v časopise Ekonom Václava Petra, údajně osobu blízkou Václavu Klausovi, že se jej prý pokusila korumpovat. Zámožný podnikatel to v nedělním pořadu zopakoval. Toto vyjádření považuje ministryně Peake ale za nešťastné. „Když už to pan Babiš nakousl, měl to dovysvětlit, a ne utnout myšlenku," uzavřela vicepremiérka pro ParlamentníListy.cz.

Tiskový mluvčí prezidenta Radim Ochvat se na nařčení osob z prezidentova okolí doposud nevyjádřil.

Je to oligarcha

Podnikatel Babiš v pořadu Karolíně Peake poradil, že chce-li bojovat proti korupci, měla by opustit stranu Věci veřejné, kterou podnikatel považuje za největší podvod na voliče od roku 1989.

„Víte, každý, kdo stojí mimo politiku, může mlátit kolem sebe hlava nehlava a získávat tak nespokojené voliče, kterých je celá řada," uvedla pro ParlamentníListy.cz. Později ještě své vyjádření doplnila na Facebooku a připomněla, že Babišovo počínání je „nepolitická" taktika oligarchy, který se systému, proti němuž teď tak vehementně bojuje, velmi aktivně účastnil.


Babiš v týmu Peake? Není v plánu

Šéfka protikorupčního vládního úřadu neplánuje angažovat Babišovu osobu do svého týmu, přestože si je vědoma podnikatelových znalostí v oblasti obchodu a zákulisí politiky.„To v současnou chvíli vůbec nepřichází v úvahu," striktně zavrhla.

Mrázka jsem nezabil

Babišova obvinění bývalých vrcholných politiků se vynořují s obrovskou kadencí. Během jediného rozhovoru pro časopis Ekonom označil Babiš za symboly české korupce postupně Pavla Béma, Romana Janouška, exšéfa ČEZu Martina Romana, bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka, expředsedu vlády Mirka Topolánka, ale i jeho poradce Marka Dalíka. Posledně zmiňovaný ovšem vytáhl kanón větší ráže a kontroval tím, že označil Babiše za iniciátora vraždy tehdejšího vládce z podsvětí Františka Mrázka. To majitel Agrofertu jednoznačně odmítl.

SLEDUJEME téma ANO 2011 


Čtěte také:


Foto: Hans Štembera


Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavel Kozdera

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…