Pospíšil končí. Tak prý rozhodlo dusné jednání vedení ODS

24.02.2012 7:09

Dramatické grémium nejužšího stranického vedení ODS vyústilo v dohodu, že v pondělí se uskuteční schůzka, na které se rozhodne, kdo ministra nahradí, uvádí deník Právo. Sám ministr to popírá.

Pospíšil končí. Tak prý rozhodlo dusné jednání vedení ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

Podle špiček ODS je neudržitelná Pospíšilova politika na ministerstvu a s tím i jeho pozice ve vládě. Rozzuřený byl i samotný premiér Nečas. Pospíšila kritizovali zejména kvůli jeho rok trvající snaze o odvolání Vlastimila Rampuly.

„Nejde rozdělovat státní zástupce na hodné a zlé,“ padlo na grémiu. „Tahle šílená hra už nemůže dál pokračovat,“ vyjádřil se další účastník grémia.

Sám Pospíšil informace o svém konci samozřejmě popírá a k průběhu grémia se nechce vyjadřovat. „Mohu říct pouze to, že žádná úvaha o tom, že bych měl skončit, případně kdy, nepadla,“ ujišťuje ministr.

Kdo Pospíšila případně nahradí, není jasné. O funkci ministra spravedlnosti mají mimořádný zájem Věci veřejné. Strana však nemá kromě Karolíny Peake vhodnou osobu, která by byla schopná rezort zastávat. A Karolína Peake se zase nechala slyšet, že o funkci nemá zájem.

reklama

autor: pal

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

13:15 Kádrovací banka? Maso nejezte, velí KB. A další, další pokyny

Zkratka KB je v Česku už léta spojená s Komerční bankou. Ale vzhledem k tomu, jaké „inspirace“ má Ko…