Škárka a jeho mandát je pro nás cenný, prohlásil na konferenci Paroubek

14.01.2012 17:01

Necelé dvě hodiny trvala v sobotu ve Spáleném Poříčí na jižním Plzeňsku první krajská konference Paroubkových národních socialistů, kde se volil nový krajský šéf. Tím se stal zcela jasně a bez zbytečných průtahů Roman André. Ten v minulosti působil v řadách ČSSD jako člen ústředního výboru, má zkušenosti s komunální politikou jako zastupitel z Tachova.

Škárka a jeho mandát je pro nás cenný, prohlásil na konferenci Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

¨Sám Jiří Paroubek na adresu nového krajského předsedy národních socialistů uvedl, že jde o pracovitého a organizačně velmi schopného politika. „Pevně věřím tomu, že všechny ty kladné zkušenosti z politiky, které má, využije ve prospěch národních socialistů, zároveň doufám, že ty špatné zkušenosti nechal u ČSSD,“ zavtipkoval Jiří Paroubek. Uvedl, že konference v Plzeňském kraji je první ze série 14 konferencí, které se budou postupně konat až do března ve všech ostatních regionech a krajích ČR. Stejně jako v Plzeňském kraji se tam budou volit šéfové krajů, zároveň národní socialisté chystají program pro krajské volby a připravují nábor nových členů, pracovat chtějí na přípravě krajských a senátních kandidátek.   

Paroubek má zájem o kvalifikované lidi

"V Plzeňském kraji máme v současné době necelou stovku členů, což vůbec není špatné, vzhledem k tomu, že ustavující sjezd strany proběhl loni v listopadu. Jsme otevřeni novým lidem, zájem máme o nezávislé starosty, lidi z neziskového sektoru, o lékaře, advokáty, umělce i lidi z akademického prostředí. Rádi ve svých řadách uvítáme, a to platí nejen pro Plzeňský kraj, všechny takto kvalifikované osobnosti. V Plzni nyní očekáváme příchod několika osobností z univerzity,“ uvedl předseda Paroubek. Dodal, že začátkem druhého čtvrtletí už budou mít národní socialisté v regionech připravený krajský program, o jehož finální podobě chtějí diskutovat s voliči. 

Účastníky krajské konference ve Spáleném Poříčí informoval Jiří Paroubek o úspěšném jednání s poslancem a bývalým členem Věcí veřejných Jaroslavem Škárkou, který je poslancem za Plzeňský kraj. Škárka podle Paroubka projevil zájem o spolupráci s národními socialisty i o členství ve straně.

Škárka s mandátem poslance je NS-LEV21 cenný

"Zatím se s panem Škárkou budeme k sobě přibližovat, on musí dát nejdříve do pořádku ty záležitosti ohledně korupčního jednání s předsedou Věcí veřejných Vítem Bártou, předpokládám, že se tyto věci uzavřou ještě do konce tohoto měsíce. Poslanec Škárka projevil velkou občanskou odvahu, když vystoupil a oznámil pokus o jeho uplácení, myslíme si, že je potřeba takové lidi vyhledávat a zapojit do politiky," informoval Paroubek. Netají se tím, že Škárka je se svým poslaneckým mandátem pro národní socialisty velmi cenný. "Zatím budeme s poslancem Škárkou spolupracovat na půdě Poslanecké sněmovny, seznámím jej s představiteli krajské organizace naší strany, aby to přineslo přínosnou spolupráci pro celý Plzeňský kraj, za který je Škárka poslancem," uzavřel Jiří Paroubek.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Dvořák

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

9:25 Akce zakázána. Ne zrušena, zakázána. Dvojka Konečné terčem cenzury. Pátrali jsme

Akce zakázána. Doslova. Plzeňsko je, zdá se, „průkopníkem“ praxe, kterou najdeme možná v padesátých …