Dostavba R6: Bárta zajede kvůli stavbě do Karlových Varů

21.01.2011 8:38

O přípravách výstavby dalšího úseku rychlostní komunikace R6 bude ministr dopravy Vít Bárta jednat se zástupci Karlovarského kraje. S regionální politiky chce kromě výstavby silnice hovořit o možném zprovoznění některých uzavřených železničních vleček.

Dostavba R6: Bárta zajede kvůli stavbě do Karlových Varů

Ministr v září při své první návštěvě Karlovarského kraje slíbil sice dostavbu rychlostní komunikace R6, ale zároveň uvedl, že stavba ale bude pokračovat podstatně pomaleji, než se plánovalo. Ministr tehdy navíc dal naději obyvatelům Lubence. Obchvat města, který je součástí rozestavěné silnice R6, se totiž kvůli úsporám ocitl na seznamu zastavených staveb.

Bárta proto upozornil na to, že musí dojít ke snížení nákladů. Už naprojektované, ale nezahájené stavby se proto musely přeprojektovat, aby byly levnější. Bárta také v souvislosti s R6 loni na podzim řekl, že bude v místě uvažovat o instalací vah kvůli přetíženým kamionům. Z mýtného by se získávaly rychlé peníze na výstavbu.

„Máme ambici na kritické úseky dostat průjezdné váhy tak, abychom přetíženou nákladní přepravu umravnili do alespoň trochu únosné míry. Za druhé diskuze o zpoplatnění R6, minimálně v kritických úsecích, vytvořit i určitý ekonomický tlak využívání této dopravní tepny z hlediska nákladní silniční přepravy," uvedl tehdy Bárta. Dnes by měl říci, zda záměr vyšel.

Podle některých odhadů by se z plánovaných 25 miliard korun na dostavbu R6 dalo ušetřit až pět miliard korun. Jenže ministerstvo prý má další plán,  dnešní schůzka má pak vysvětlit podrobnosti.

V programu se má objevit i debata o uzavřené vlečce, vedoucí do stáčírny minerálních vod v Kyselce.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

15:55 Na resortu dopravy budí vášně jediná žena

„Jsme zaměstnanci Ministerstva dopravy a už nemůžeme nečinně přihlížet. Věřili jsme, že přinesete do…