Armáda ČR: Ve Vyškově mají novou mycí halu pro osobní i těžká vojenská vozidla

27.05.2020 22:01

Do listopadu ve zkušebním provozu, poté už naostro. Tak bude fungovat nová mycí hala v areálu stálého parku techniky kasáren Dědice Velitelství výcviku – Vojenské akademie. Sestává se ze dvou částí, portálové mycí linky a průjezdné linky pro tlakové mytí těžké techniky.

Armáda ČR: Ve Vyškově mají novou mycí halu pro osobní i těžká vojenská vozidla
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

„Portálová linka denně zvládne až dvacet automobilů, tlaková linka má kapacitu až 150 těžkých vozidel za měsíc,“ prozradil kapitán Jaromír Tomiczek z oddělení logistiky vyškovské akademie.

Zatímco první jmenovaná je obdobná těm, které můžeme běžně vídat na čerpacích stanicích a sloužit bude pro mytí osobních vozidel, autobusů, ale i větších armádních nákladních vozidel, jako je například Tatra, tlaková linka je zcela výjimečná.

„Vozidlo v ní projíždí soustavou čtyř rámů, na kterých jsou osazené různé typy trysek pro ostřik vysokotlakou vodou. Následně po projetí rámy má obsluha k dispozicí zařízení pro ruční domytí i vysušení vozidel,“ podotkl kapitán Tomiczek.

Výstavba mycí haly byla zahájena vloni v březnu firmou STAVBROS, spol. s.r.o. Myčka patří do přímého užívání praporu zabezpečení Vyškov, obsluhovat ji bude dvoučlenná stálá obsluha v poddůstojnických hodnostech. Pod jejich odborným dozorem ji budou moci využívat všechny útvary a zařízení cvičící v posádce Vyškov.

Mytí i v civilních myčkách

Pořízení nové mycí haly si vyškovští pochvalují, míst, kde mohli svá vozidla vyčistit, totiž měli pomálu. „U hlavního výjezdu z VVP Březina máme zařízení pro mytí podvozku a provizorní oplach. To je ale v provozu pouze od dubna do října. Osobní, nákladní a střední vozidla jsme myli u běžných myček ve Vyškově. Nebo jsme umytí spojili s opravami aut,“ vysvětluje Tomiczek.

V režimu zkušebního provozu bude nová mycí hala fungovat do listopadu. Zahájení ostrého provozu se předpokládá letos v prosinci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…