Armáda ČR: Ve Vyškově mají novou mycí halu pro osobní i těžká vojenská vozidla

27.05.2020 22:01

Do listopadu ve zkušebním provozu, poté už naostro. Tak bude fungovat nová mycí hala v areálu stálého parku techniky kasáren Dědice Velitelství výcviku – Vojenské akademie. Sestává se ze dvou částí, portálové mycí linky a průjezdné linky pro tlakové mytí těžké techniky.

Armáda ČR: Ve Vyškově mají novou mycí halu pro osobní i těžká vojenská vozidla
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

„Portálová linka denně zvládne až dvacet automobilů, tlaková linka má kapacitu až 150 těžkých vozidel za měsíc,“ prozradil kapitán Jaromír Tomiczek z oddělení logistiky vyškovské akademie.

Zatímco první jmenovaná je obdobná těm, které můžeme běžně vídat na čerpacích stanicích a sloužit bude pro mytí osobních vozidel, autobusů, ale i větších armádních nákladních vozidel, jako je například Tatra, tlaková linka je zcela výjimečná.

„Vozidlo v ní projíždí soustavou čtyř rámů, na kterých jsou osazené různé typy trysek pro ostřik vysokotlakou vodou. Následně po projetí rámy má obsluha k dispozicí zařízení pro ruční domytí i vysušení vozidel,“ podotkl kapitán Tomiczek.

Výstavba mycí haly byla zahájena vloni v březnu firmou STAVBROS, spol. s.r.o. Myčka patří do přímého užívání praporu zabezpečení Vyškov, obsluhovat ji bude dvoučlenná stálá obsluha v poddůstojnických hodnostech. Pod jejich odborným dozorem ji budou moci využívat všechny útvary a zařízení cvičící v posádce Vyškov.

Mytí i v civilních myčkách

Pořízení nové mycí haly si vyškovští pochvalují, míst, kde mohli svá vozidla vyčistit, totiž měli pomálu. „U hlavního výjezdu z VVP Březina máme zařízení pro mytí podvozku a provizorní oplach. To je ale v provozu pouze od dubna do října. Osobní, nákladní a střední vozidla jsme myli u běžných myček ve Vyškově. Nebo jsme umytí spojili s opravami aut,“ vysvětluje Tomiczek.

V režimu zkušebního provozu bude nová mycí hala fungovat do listopadu. Zahájení ostrého provozu se předpokládá letos v prosinci.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…