ČEZ Distribuce: Banner o odstávkách elektřiny využívá více než tisíc obcí

06.06.2021 11:54

V rámci kampaně „Léta s letáky končí“ a pokračující digitalizace připravila ČEZ Distribuce pro obce dvě nové služby.

ČEZ Distribuce: Banner o odstávkách elektřiny využívá více než tisíc obcí
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

První novinkou je rozesílání informací o plánovaných odstávkách do datových schránek obcí s výčtem dotčených adres a orientačním mapovým podkladem. Zároveň si mohou obce umístit na své webové stránky banner, který občany upozorňuje na nejbližší plánované odstávky elektřiny v jejich katastru.

Anketa

Vážíte si exprezidenta Václava Klause?

37%
32%
hlasovalo: 18891 lidí

O tom, že je o informační banner zájem, svědčí i vysoký počet registrací za 2 měsíce od spuštění. „Aktuálně evidujeme více než tisíc zaregistrovaných obcí. Bannery s rychlým a moderním přístupem k informacím, kdy a kde bude odstávka elektřiny, využívá již každá čtvrtá obec na zásobovacím území ČEZ Distribuce. A za to patří starostům velký dík,“ říká Michaela Kociánová, členka představenstva ČEZ Distribuce.

„V dnešní době je to mnohem jednodušší a pro občany příjemnější způsob než hledat informace o odstávkách na často potrhaných a rozmočených plakátech, které hyzdily obec. Starší občané, kteří nemají přístup k internetu, mohou po registraci tyto informace obdržet formou SMS zprávy na mobilní telefon,“ vysvětluje Ctibor Vajda, starosta obce Kyjovice na Opavsku.

Jak to funguje?
Po umístění banneru na webové stránky obce se návštěvníkům při každé návštěvě webu informace o plánovaných odstávkách zaktualizuje a automaticky se zobrazí termín nejbližší plánované odstávky v obci. Kliknutím na banner se zobrazí detail odstávkou dotčených adres a orientační mapový podklad. Obce se mohou jednoduše zaregistrovat on-line na www.cezdistribuce.cz/banner a obratem obdrží datovou schránkou unikátní kód s návodem na vložení banneru do svých webových stránek.

Nutnost odstávek
Lidé si stále více uvědomují, že bez elektřiny se v dnešní době neobejdeme a že odstávky jsou nutností, aby distribuční síť fungovala tak, jak má. Jsou důležité pro její údržbu, ale také pro rozvoj sítě a připojování nových zákazníků.

Další varianty, jak získat informace
Svým zákazníkům posílá společnost ČEZ Distribuce zdarma upozornění na plánované přerušení dodávek elektřiny e-mailem a SMS. Stačí se jednoduše zdarma registrovat ZDE. Přehledné informace o plánovaných odstávkách jsou také na webu www.cezdistribuce.cz/odstavky, aktuální informační servis včetně přehledu právě řešených poruch nabízí internetové stránky ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…