ČVUT pořádá mezinárodní symposium, věnované problematice chytrých měst

18.05.2017 16:44

Fakulta dopravní a Univerzitní centrum energeticky efektivních budov Českého vysokého učení technického v Praze jsou pořadateli třetího ročníku mezinárodní konference věnující se aktuálním otázkám spojeným s problematikou „chytrých měst“. Akce se uskuteční ve dnech 25. a 26. května 2017 v historických prostorách Kláštera minoritů v Praze, vždy od 9.00 do 17.00 hodin.

ČVUT pořádá mezinárodní symposium, věnované problematice chytrých měst
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Symposium není čistě vědeckou platformou. Poskytuje prostor pro diskusi mezinárodních představitelů státní správy, vedení měst, významných firem a akademické obce nad již uskutečněnými, ale především novými projekty v oblasti Smart Cities.

Součástí programu bude i společný desetidenní workshop pro studenty University of Maryland a Fakulty dopravní ČVUT v Praze, kteří budou pracovat na konkrétních projektech chytrých měst zadaných například společností ICT Operátor. Své závěrečné práce pak představí na prezentačním odpoledním bloku v pondělí 29. května.

Záštitu nad symposiem převzal prezident České republiky Miloš Zeman a dále pak Magistrát hlavního města Prahy. Osobní účast potvrdila také ředitelka odboru pro udržitelný rozvoj hromadné dopravy města New York paní Porie Saikia-Eapen.

Partnery akce jsou jak vědecké instituce, jako je IEEE Czech Republic, CIOB, jihoamerická dopravní platforma EATIS a její evropská obdoba EPTS, tak partnerské univerzity University of Maryland, University of California - Santa Barbara a University of Texas - El Paso. Dále pak významné komerční společnosti: HPE, ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY, ŠKODA TRANSPORTATION, ICT Operátor, ČD TELEMATIKA, SIEMENS, EON, ČD VUŽ, ELTODO, UBER, PVZP, ELAI, TRALYS, EY a MICROSOFT.

Další detaily o symposiu včetně bližšího programu naleznete na webu (ZDE) nebo na emailu (ZDE).

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…