České dráhy: Do Lednice vyrazí oblíbený motoráček i parní lokomotiva

30.04.2021 13:30

Na trať Břeclav – Lednice se opět vrací pravidelné nostalgické jízdy Českých drah. Milovníci železniční historie se motorovým vláčkem „Hurvínek“ svezou během jarních a letních měsíců. První jízda je v plánu už tuto sobotu 1. května. Ve dvou termínech motoráček nahradí parní lokomotiva „Šlechtična“.

České dráhy: Do Lednice vyrazí oblíbený motoráček i parní lokomotiva
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Motorový vlak „Hurvínek“ bude jezdit každou sobotu, neděli a ve státní svátky v předpokládaném období od 1. května do 5. září 2021. V rámci Lednického parního léta pojede v sobotu 22. května a 11. září 2021 místo motoráčku parní lokomotiva „Šlechtična“, která potáhne historické vozy „Rybáky“ a historický restaurační vůz.

Obec Lednice, která bývá právem nazývána perlou jižní Moravy, návštěvníkům nabízí spoustou přírodních i kulturních památek, kolonády, rybníky a řadu drobných romantických staveb. V okolí zámku se nachází nejrozsáhlejší parkově upravená krajina na světě, která je zapsána na seznam světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO. Lednický zámek je pak jedním z nejkrásnějších komplexů anglické novogotiky v Evropě.

Dále se můžou zájemci těšit například na návštěvu lednického muzea „Lednice dávná – Jak se žilo za Tatíčka Masaryka“ s výstavou věnovanou období první republiky nebo na prohlídku Muzea hraček Lednice, které se pyšní mimo jiné svým nejstarším exponátem, kterým je puzzle z roku 1790. V době jízdy parního vlaku je pak možné svézt se historickým „busíkem“ Praga RND, který bude odjíždět z označeného stanoviště před nádražní budovou v Lednici v 9:49, 11:58 a 13:48.

tabulka

S ohledem na vývoj epidemiologické situace a opatření vlády ČR budou bližší informace o jízdách zveřejněny na internetových stránkách ZDE.

Jízdné v nostalgických vlacích do Lednice

Anketa

Kdyby teď hospoda poblíž načerno otevřela zahrádku, zašli byste posedět?

53%
33%
hlasovalo: 20479 lidí

Ceník základního jízdného Břeclav – Lednice o víkendech a svátcích od 1. května do 5. září 2021
(kromě termínů 22. května a 11. září):

  • jednosměrná jízdenka: 40 Kč
  • zpáteční jízdenka: 60 Kč

Pro cestující od 6 do 18 let, žáky a studenty od 18 do 26 let, cestující nad 65 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P platí sleva 75 %. Ve vlacích je možné přepravovat i jízdní kola.

Ceník základního jízdného Břeclav – Lednice ve dnech 22. května a 11. září 2021:

  • jednosměrná jízdenka: 80 Kč
  • zpáteční jízdenka: 120 Kč

Pro cestující od 6 do 18 let, žáky a studenty od 18 do 26 let, cestující nad 65 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P platí sleva 75 %. V parním vlaku není možná přeprava kol.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…