FN Brno: Výstavba parkovacího domu v Dětské nemocnici by mohla trvat rok a půl

21.02.2022 10:57 | Tisková zpráva

Parkování v okolí Dětské nemocnice v Černých polích je problematické jak pro návštěvníky zdravotnického zařízení, tak i pro místní, kteří v okolí bydlí.

FN Brno: Výstavba parkovacího domu v Dětské nemocnici by mohla trvat rok a půl
Foto: fnbrno.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Brno - logo

Nedostatek míst se snažilo vyřešit i město Brno, které má zájem, aby se situace s parkováním v této lokalitě vyřešila. Poslední varianta zatím nekonkrétního projektu počítá s tím, že parkovací dům vyjde přibližně na 200 milionů korun. 

Anketa

Pokud bude Petr Pavel opravdu kandidovat na prezidenta,...

hlasovalo: 18357 lidí

Výstavbu nutného parkovacího domu posvětilo i Ministerstvo zdravotnictví, finančně se ale o nový objekt musí postarat sama Fakultní nemocnice Brno. Nyní je plánování stavby ve fázi výběrového řízení na studii, po jejím vypracování bude nemocnice hledat projektanta. Podle harmonogramu by měl být parkovací dům dokončen v roce 2025, vzhledem k potřebnosti parkovacích stání ale bude snaha vše dokončit mnohem dřív. Samotná stavba by mohla trvat 18 měsíců. 

Prostor pro stavbu parkovacího domu je v areálu Dětské nemocnice, kde je nyní zpevněná plocha pro stání automobilů. Kapacita parkovacího domu bude 360 až 400 míst, a to pro zaměstnance nemocnice, veřejnost, ale i rezidenty z okolních ulic. Oproti původním plánům města Brna by měl být parkovací dům objemově menší a nižší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

11:44 ČEZ: V Temelíně zavezli palivo do prvního bloku. V reaktoru vydrží déle

Přesně 163 palivových souborů umístili energetici do reaktoru odstaveného prvního bloku. Nově je mez…