Finanční správa varuje před podvodnými SMS zprávami, které mají za cíl vylákat z lidí peníze

26.08.2016 20:52

Finanční správa varuje občany před podvodnou SMS zprávou, kterou se někdo snaží vylákat z občanů peníze, přičemž zneužívá jména finančního úřadu.

Finanční správa varuje před podvodnými SMS zprávami, které mají za cíl vylákat z lidí peníze
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

SMS zpráva vypadá jako upozornění finančního úřadu na daňový nedoplatek. Dlužník je vyzýván, aby částku uhradil na uvedený bankovní účet, který však v žádném případě není účtem finančního úřadu. Na neznámého pachatele bylo podáno trestní oznámení.

Znění podvodné SMS je následující:

„Dobrý den pane (uvedeno jméno konkrétní osoby) kontaktuji vás ohledně pohledávky, kterou u nás máte na finančním úřadě. Jedná se o částku (uvedena konkrétní částka) Kč. Neprodleně uhraďte na účet 19-2475370207/0100. Jako variabilní symbol zadejte vaše rodné číslo, ať vám nenarůstají penále. Za oddělení pohledávek vyřizuje Mgr. (uvedeno jméno konkrétní osoby, nejedná se o jméno žádného správce daně). Děkuji a přeji hezký den.“

V případě, že by vám byla doručena takováto zpráva, zkontrolujte si prosím na stránkách Finanční správy číslo účtu finančního úřadu, kam peníze posíláte, případně se obraťte na svého správce daně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …