JE Dukovany: Energetici pořádají speciální noční prohlídky. Pro velký zájem přidávají nový termín

29.09.2021 17:56

Mimořádně velký zájem má veřejnost o podzimní noční prohlídky Jaderné elektrárny Dukovany. Každý zářijový pátek se ve 21 hodin pro zájemce o prožití noční atmosféry elektrárny mimořádně otvírají dveře infocentra i samotné elektrárny.

JE Dukovany: Energetici pořádají speciální noční prohlídky. Pro velký zájem přidávají nový termín
Foto: Radim Panenka
Popisek: Jaderná elektrárna Dukovany

Stovka šťastlivců má příležitost zažít noční provoz elektrárny, strojovny, skladu s použitým palivem nebo trenažeru blokové dozorny v tzv. „jiném světle“. Zájemci všechny zářijové termíny obsadili během pár dnů. Energetici proto přichází s přídavkem v podobě nového termínu noční exkurze na pátek 8.10. 

Anketa

Má se o zahraniční politice EU dál rozhodovat jednomyslně, čili i s naším právem veta?

98%
1%
hlasovalo: 10640 lidí

Letošní ročník nočních exkurzí přichází po loňské preventivní pauze a je zaměřen na spolehlivost a ekologickou čistotu výroby elektřiny. Návštěvníci mají možnost zhlédnout film popisující celý životní cyklus paliva od zpracování přírodní suroviny až po uskladnění po jeho použití v reaktoru, a dále na čistotu provozu z pohledu emisí a vlivu na životní prostředí. Na podobné exkurze se každoročně sjíždí zájemci z různých koutů naší republiky. Každý pátek se do elektrárny může podívat maximálně 32 účastníků nočních exkurzí.

„Nejen pohled na elektrárnu, ale i život v ní, je v noci ve srovnání s denním výrazně jiný. Vše se jakoby ztiší a návštěvníci mají příležitost vnímat jiné zvuky i pohledy, které při denním světle tak nevynikají. Díky příznivé epidemiologické situaci jsme vyhověli velkému počtu zájemců a přidali ještě jeden termín na druhý říjnový pátek,“ řekl Roman Havlín, ředitel Jaderné elektrárny Dukovany.

Začátek exkurze je vždy ve 21 hodin a konec v noci 01:00 hod. Zájemci o poslední letošní termín noční prohlídky 8.10. se mohou hlásit na adresu infocentrum.edu@cez.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…