Jezero, vzdělávání i dotační možnosti zajímaly Hospodářskou a sociální radu Mostecka

04.06.2019 22:22

K rozvoji regionu v celé řadě oblastí by měly pomoci výzvy místních akčních skupin (MAS). Petr Pillár, předseda správní rady MAS Naděje, seznámil zástupce regionální tripartity s aktuálními výzvami MAS Naděje včetně podmínek, za kterých se mohou uchazeči přihlásit a kolik alokovaných finančních prostředků je k dispozici.

Jezero, vzdělávání i dotační možnosti zajímaly Hospodářskou a sociální radu Mostecka
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Nosným tématem květnového jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka byla současná situace kolem jezera Most. Nejen s ní seznámil členy HSRM Per Lenc, ředitel Palivového kombinátu Ústí. Jeho prezentace Příležitost nové krajiny - Ústecký kraj, totiž hovoří o možnostech a potenciálu území po ukončení těžby hnědého uhlí. Nabízí také vize, jak by obnova a rozvoj krajiny mohly probíhat. Turistický ruch je jednou z možností, mluví se o vodohospodářském využití, centru čisté energie, počítá se i s další urbanizací území po těžbě a podobně. Také tato prezentace je k nalezení na webových stránkách Hospodářské a sociální rady Mostecka. Konkrétně k jezeru Most informoval ředitel Palivového kombinátu, že prioritní snahou je co nejdříve zpřístupnit jezero Most veřejnosti. V současné době je již hotova silnice mezi Mostem a Mariánskými Radčicemi, kde zbývá dokončit kolaudaci, stavby komunikací a pláže přímo u jezera budou dokončeny v příštím roce.

Z květnových aktivit regionální tripartity mimo obvyklé jednání je třeba zmínit podpis memoranda o spolupráci v oblasti vzdělávání, které podepsali zástupci Hospodářské a sociální rady Mostecka, Okresní hospodářské komory a Euroregionu Krušnohoří. Při všech těchto institucích pracují odborné komise či sekce zaměřené na vzdělávání, které svou práci v této oblasti chtějí společně koordinovat.

Veškeré potřebné informace naleznou zájemci na webových stránkách místní akční skupiny, prezentace z jednání HSRM je jako vždy k dispozici na webu regionální tripartity.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s. vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 57 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…