Tyto smělé cíle si klade projekt Gastroakademie Kraje Vysočina. „Jeho počátky se datují do roku 2015, kdy začala první jednání s restauracemi. V současné době, kdy jsme zahájili už 3. ročník, je do projektu zapojeno šest restaurací z celého Kraje Vysočina,“ upřesnila Jana Fialová, radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu.
Každá z restaurací nabízí žákům kromě standardního praktického vyučování také nadstavbu ve formě vzdělávání v oblasti, na kterou se restaurace zaměřuje, co ji charakterizuje. Žákyně a žáci se tak mohou seznámit se zpracování sladkovodních ryb, zvěřiny a drůbeže, přípravy polévek a netradičních příloh nebo nahlédnout do specifik jihoamerické kuchyně. Velkou přidanou hodnotou je možnost během jednoho školního roku poznat práci ve čtyřech až šesti různých restauracích.
V letošním školním roce se do Gastroakademie zapojily tyto restaurace:

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva