MZV: Náměstek ministra Martin Tlapa přijal velvyslance Saúdské Arábie

18.09.2022 16:51 | Tisková zpráva

V pátek 16. září 2022 přijal náměstek ministra zahraničních věcí Martin Tlapa velvyslance Království Saúdská Arábie Abdulláha Mut´iba al-Rašída.

MZV: Náměstek ministra Martin Tlapa přijal velvyslance Saúdské Arábie
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Náměstek s velvyslancem hovořili o dalším rozvoji relace, včetně připravovaného zasedání Smíšené ekonomické komise. V rámci diskuze o situaci v Jemenu velvyslanec informoval o humanitárních aktivitách financovaných saúdskou stranou.

Anketa

Kdo po vládním zastropování cen bude demonstrovat, bude demonstrovat jen za proruskou orientaci, tvrdí Kalousek. Má pravdu?

3%
97%
hlasovalo: 37252 lidí

Vztahy mezi Českem a Saúdskou Arábií jsou založené na obchodní výměně, která v roce 2021 přesáhla 460 mil. USD. V poslední době došlo i k zintenzivnění politických kontaktů, a to jak v bilaterální rovině, tak i v rámci spolupráce Evropské unie se zeměmi Zálivu. V souvislosti s nutností diverzifikovat zdroje dodávek ropy a plynu by v budoucnu mohlo dojít i k obchodní spolupráci v této oblasti. Obě strany usilují o brzké uskutečnění dalšího zasedání Smíšené ekonomické komise.

České firmy se zajímají o budování nových těžebních a zpracovatelských kapacit i o zapojení do megaprojektů v rámci programu Vize 2030. Potenciál je dále v oblasti obranného průmyslu a moderních technologií.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.