Olomoucký kraj navýší kapacitu vlaků mezi Zábřehem a Jeseníkem

06.11.2023 7:19 | Tisková zpráva

Od nového jízdního řádu budou mít cestující ve vlacích mezi Zábřehem a Jeseníkem více pohodlí. Hejtmanství se totiž domluvilo s Českými drahami na zvýšení počtu vagónů, které na trase jezdí.

Olomoucký kraj navýší kapacitu vlaků mezi Zábřehem a Jeseníkem
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Od prosince bude mít každá souprava spěšného vlaku nejméně tři vagóny, v některých případech rovnou pět. Posílení o jeden vůz navíc se bude týkat všech spěšných spojů na trati Zábřeh – Jeseník a zpět,“ vysvětlil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38534 lidí

Změna začne platit od 10. prosince, kdy vstoupí v platnost nové jízdní řády. Kraj změnu vyjednal s Českými drahami a Ministerstvem dopravy. Navýšení každého spoje o jeden vagón se výrazně projeví na kapacitě obsluhované trati. Třívozová souprava nabídne 240 míst k sezení a přepraví 18 jízdních kol, což je o třetinu více než dosud. Maximálně může jeden spoj obsluhovat pět vagónů.

„Posílení spěšných vlaků mezi Zábřehem a Jeseníkem je skvělou zprávou pro všechny lidi, kteří mezi těmito městy cestují. A nejde o jedinou novinku, která se na železnici v Olomouckém kraji odehrává. Na koleje teď vyrazily další moderní vlakové soupravy RegioPanter. Každá z nich má klimatizaci i wi-fi síť,“ dodal náměstek Zácha.

Řazení v mimosezoně (I-IV, X-XII) ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

13:04 MHMP: Praha v rámci přestavby rozšíří kapacity základní školy pro zrakově postižené

Rada hl. m. Prahy v pondělí schválila veřejnou zakázku na kompletní rekonstrukci vestavby a střechy …