Olomoucký kraj: Na opravy silnic půjde letos více peněz

20.02.2023 7:34 | Tisková zpráva

Na opravy silnic druhých a třetích tříd letos Olomoucký kraj uvolní stovky miliónů korun. Kromě samotných vozovek se budou opravovat také mosty. Ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) může hejtmanství čerpat až 367 miliónů korun, tedy více než loni.

Olomoucký kraj: Na opravy silnic půjde letos více peněz
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Minulý rok bylo pro Olomoucký kraj určeno z fondu SFDI 244 miliónů korun, takže pro letošek jde o výrazný nárůst. Konkrétní investiční akce musí ještě schválit krajské zastupitelstvo,“ uvedl Michal Zácha, náměstek Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Na letošek je v plánu oprava několika mostů, dále například rekonstrukce průtahu Skrbení nebo spojnice Kocandy a Blatce.

„Kromě peněz ze SFDI se na opravách silnic podstatnou měrou podílí i rozpočet Olomouckého kraje. Další stovky miliónů jdou na údržbu vozovek prostřednictvím Správy silnic Olomouckého kraje,“ doplnil náměstek Zácha.

Zmiňovaný materiál a další investice do dopravy bude na svém dalším jednání schvalovat Zastupitelstvo Olomouckého kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

10:17 Český statistický úřad: Kandidátní listiny pro volby do Evropského parlamentu

Český statistický úřad zveřejnil seznam kandidátů pro volby do Evropského parlamentu. Volby se na úz…