Pardubický kraj nově pojišťuje Hasičská vzájemná pojišťovna

03.07.2019 7:34

Veřejnou zakázku na „Pojištění majetku a odpovědnosti Pardubického kraje“ vyhrála Hasičská vzájemná pojišťovna, se kterou Pardubický kraj uzavřel novou smlouvu za roční pojistné 18 milionů korun. Smlouva platí od 1. července.

Pardubický kraj nově pojišťuje Hasičská vzájemná pojišťovna
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„S výsledkem soutěže jsem o to více spokojený, že se nově naším partnerem stává Hasičská vzájemná pojišťovna, jejímž jediným akcionářem je Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, se kterým náš kraj dlouhodobě úzce spolupracuje. Případné zisky pojišťovny tak zůstávají dobrovolným hasičům pro jejich potřeby. My budeme usilovat o to, aby tento finanční přínos pocítili zejména hasiči v našem kraji, jelikož si to za svoji práci zaslouží,“ uvedl hejtman Martin Netolický a dodal: „Roční pojistné kraje činí v rámci nového kontraktu 18 milionů korun ročně.“

„Od roku 2012 měl Pardubický kraj smlouvu s ČSOB Pojišťovnou, Českou pojišťovnou, Kooperativou pojišťovnou, Vienna Insurance Group a Českou podnikatelskou pojišťovnou. Ta skončila k 30. červnu dohodou, protože pojistitel nebyl vzhledem k růstu cen ochoten za daných podmínek majetek a odpovědnost kraje dále pojišťovat,“ vysvětlil 1. náměstek hejtmana pro majetek, investice a kulturu Roman Línek.

Smlouva komplexně řeší pojištění veškerého majetku Pardubického kraje, příspěvkových organizací a také Nemocnice Pardubického kraje. Je v ní ošetřen jak movitý, tak nemovitý majetek, zásoby a pojištění odpovědnosti včetně profesní odpovědnosti zdravotnických zařízení kromě Nemocnice Pardubického kraje.

„Pro nový pojistný program jsme vycházeli z celkové aktualizace pojišťovaného majetku Pardubického kraje a nových pojistitelných rizik. V podstatě jsme asi největším realitním vlastníkem v kraji, náš pojištěný majetek má hodnotu 25 miliard korun. Struktura pojistné smlouvy je flexibilní a kryje i případné budoucí změny v rizicích a majetku kraje. Např. v oblasti kultury a investic optimálně kryje specifická rizika v těchto oblastech,“ dodal Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…