Předseda vlády Petr Fiala zavítal do budovy ÚZSVM v Jihlavě

18.07.2022 22:31 | Tisková zpráva

Jihlavskou budovu Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) navštívil dne 17. 3. 2022 předseda vlády ČR Petr Fiala.

Předseda vlády Petr Fiala zavítal do budovy ÚZSVM v Jihlavě
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

V přítomnosti ředitele pracoviště v Brně Iva Popelky, hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka, předsedy Senátu PČR Miloše Vystrčila, ředitele HZS Kraje Vysočina Jiřího Němce, krajského ředitele PČR Miloše Trojánka a policejního prezidenta Jana Švejdara si prohlédl Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU).

Asistenční centrum je zřízeno od 1. 3. 2022 v sídle pracoviště Jihlava. Své zastoupení zde má Hasičský záchranný sbor Kraje Vysočina, který je zároveň i koordinátorem pomoci, Policie České republiky včetně zástupců cizinecké policie, Všeobecná zdravotní pojišťovna, Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra, Centrum na podporu integrace cizinců, Úřad práce ČR, tlumočníci či zástupci neziskových organizací.

Lidé z Ukrajiny si zde mohou vyřídit první registraci, mimořádné vízum, zdravotní pojištění, humanitární pomoc, ubytování a dopravu. Úkolem KACPU je také shromažďovat nabídky pomoci ze strany fyzických a právnických osob či neziskových organizací. Součástí centra je i dětský koutek a zázemí pro provizorní přenocování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo vnitra: Tradiční extremistické strany jsou v útlumu, scéně dominuje antisystémové hnutí

22:08 Ministerstvo vnitra: Tradiční extremistické strany jsou v útlumu, scéně dominuje antisystémové hnutí

Takzvané antisystémové hnutí zcela zastínilo tradiční extremistickou scénu v Česku. Informuje o tom …