Škoda Transportation: Škoda Electric dodává trolejbusy do Mariánských Lázní

20.04.2020 13:30

Škoda Electric zahájila dodávku další ze svých zakázek pro tuzemská města – dodala první vozy z flotily osmi trolejbusů pro Mariánské Lázně. Lázeňské město si objednalo typ 30 Tr vybavený bateriovým pohonem, díky kterému může vozidlo v režimu elektrobusu ujet v běžném režimu i více než dvanáct kilometrů.

Škoda Transportation: Škoda Electric dodává trolejbusy do Mariánských Lázní
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Zatím jsme zákazníkovi předali první čtyři vozy, s dopravcem jsme také spolupracovali na proškolení řidičů,“ sdělil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr a dodal: „Využití tohoto typu trolejbusů s bateriemi není omezeno jen na trolejovou síť a jejich nasazení je tedy značně flexibilní.“

Trolejbus Škoda 30 Tr je dvanáctimetrový třídveřový trolejbus, jehož veškerá elektrovýzbroj je uložena v kontejneru na střeše vozidla. Komfort cestujících zvyšuje plná nízkopodlažnost vozidla a snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku. Pohodlí při jízdě trolejbusem zlepšuje také výkonný systém vytápění i přehledný informační systém.

Škoda Electric dodává nové trolejbusy nejen pro řadu českých měst – například Teplice, Plzeň, Ústí nad Labem, České Budějovice, Pardubice, Brno, Opavu, nebo Ostravu – ale i pro města v zahraničí, jako maďarskou Budapešť, Kluž v Rumunsku, Bergen v Norsku nebo Limoges a St. Etienne ve Francii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

13:04 AOPK ČR: Rekordní rok pro orly mořské na Vysočině

Pokud nenastanou komplikace, měla by letos na Českomoravské vysočině vyletět mláďata orlů mořských z…