Správa uprchlických zařízení: Centra na podporu integrace cizinců mají nové logo

19.01.2022 22:11 | Tisková zpráva

Centra na podporu integrace cizinců (CPIC) mají nové logo. Od začátku roku všech 14 center, která Správa uprchlických zařízení MV provozuje v deseti krajích, používají nové, moderní logo, které má být více srozumitelné všem cílovým skupinám Center.

Správa uprchlických zařízení: Centra na podporu integrace cizinců mají nové logo
Foto: Správa uprchlických zařízení MV
Popisek: Správa uprchlických zařízení MV

Hlavním prvkem nového loga CPIC jsou tři soustředné kruhy z modrých teček, naznačujících integraci, jejichž tmavší část tvoří písmeno C, odkazující na Centra. Tečky i jejich barevnost volně odkazují na skutečnost, že CPIC je jednou z organizací spadající pod ministerstvo vnitra, které má logo složené právě z modrých teček. Písmo použité v logu je font Myriad Pro, který používá i logo SUZ MV.

 

Autorem loga je Mgr. Jan Laštovička, grafik, ilustrátor a výtvarník, s jehož rukopisem je vizuál Správy uprchlických zařízení spojen několik posledních let.

V současné době Integrační centra fungují ve všech čtrnácti krajích České republiky. V deseti krajích je jejich zřizovatelem stát prostřednictvím Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra, v ostatních pak jiné organizace. V Ústeckém kraji je to Poradna pro integraci, z. ú., v Praze Integrační centrum Praha, o. p. s., v Královéhradeckém kraji Diecézní katolická charita a v Jihomoravském kraji je to kraj.

Primárním úkolem Center je důkladné sledování situace v daném regionua zprostředkování výměny informací mezi zaměstnavateli, obcemi a dalšími státními institucemi, jako jsou krajské úřady, cizinecká policie, státní a městská policie, úřady práce, finanční úřady, živnostenské úřady, odbor azylové a migrační politiky MV atd.

Centra navíc pro cizince organizují sociální a právní poradenství, kurzy českého jazyka či sociokulturní kurzy usnadňující jejich začlenění a bezproblémové fungování ve většinové společnosti. Ve spolupráci s cizineckými komunitami pak centra pro širokou veřejnost pořádají vzdělávací, kulturní a sportovní akce.

Činnost Center dlouhodobě přispívá k předcházení sociálně patologických jevů ve společnosti a úspěšné integraci cizinců, z níž těží především majorita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …