Správa uprchlických zařízení: Výjezdní porada pracovníků Center na podporu integrace cizinců

04.02.2020 10:32

Všichni pracovníci Center na podporu integrace cizinců se každoročně společně setkávají na výjezdní poradě, kde mají nejen možnost vzájemně si předat zkušenosti a dozvědět se aktuality ve svém oboru, ale zároveň se i lépe navzájem poznat!

Správa uprchlických zařízení: Výjezdní porada pracovníků Center na podporu integrace cizinců
Foto: SUZ MV
Popisek: Ředitel Správy uprchlických zařízení MV Pavel Bacík

Setkání je rozděleno do dvou dnů, v rámci kterých probíhají tematické prezentace a diskuze, ať už v rámci jednotlivých „workshopů“ nebo společných přednášek. Druhý den setkání byl zaměřen především na individuální diskuzi a rozbor konkrétních témat. Celkem se výroční porady zúčastnilo přes sedmdesát pracovníků z celé České republiky.

Centra na podporu integrace cizinců provozuje Správa uprchlických zařízení v deseti krajích České republiky s tím, že ve středočeském kraji má CPIC pracoviště v pěti městech. V dalších třech krajích a v Praze provozuje integrační centra jiné organizace.

Primárním úkolem center je důkladné sledování situace v daném regionu a zprostředkování výměny informací mezi zaměstnavateli, obcemi a dalšími státními institucemi, jako jsou krajské úřady, cizinecká policie, státní a městská policie, úřady práce, finanční úřady, živnostenské úřady, odbor azylové a migrační politiky MV atd.

Centra navíc pro cizince organizují sociální a právní poradenství, kurzy českého jazyka či sociokulturní kurzy usnadňující jejich začlenění a bezproblémové fungování ve většinové společnosti. Ve spolupráci s cizineckými komunitami pak centra pro širokou veřejnost pořádají vzdělávací, kulturní a sportovní akce.

Činnost center dlouhodobě přispívá k předcházení sociálně patologických jevů ve společnosti a úspěšné integraci cizinců, z níž těží především majorita.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…