ZLATO.CZ: Teror v Paříži zvýšil zájem o investice do zlata

11.12.2015 9:49

Útoky teroristů v Paříži z černého pátku 13. listopadu vyvolaly nejen vlnu mezinárodní solidarity, ale i nebývalé oživení poptávky po zlatu, které je v období nejistoty lidmi všeobecně považováno za bezpečnou investici.

ZLATO.CZ: Teror v Paříži zvýšil zájem o investice do zlata
Foto: Zlato.cz
Popisek: Zlato, ilustrační foto.

Cena vzácného kovu zamířila hned po atentátech směrem vzhůru.  V předchozím období byla na nejnižší úrovni za téměř šest let. Objem transakcí se zlatem byl podle agentury Reuters v pondělí 16. listopadu během prvních deseti minut obchodování téměř desetinásobný ve srovnání s průměrem v uplynulých dvou měsících.

Češi nezůstali pozadu

Částečně se to projevilo i na českém trhu. Akciová společnost Zlato, která na prestižní webové adrese www.zlato.cz poskytuje veřejnosti nezkreslené informace o vývoji na trzích drahých kovů, zaznamenala záhy po tragédii v Paříži nárůst zájmu o investiční zlato. „Prodali jsme více než 20 kilogramů během jednoho týdne,“ potvrzuje její ředitel Libor Křapka.

Růst zájmu o nákup investičního zlata nebo stříbra ale není jen průvodním jevem těchto tragických událostí.

Mincovny hlásí vyprodáno

Významné světové mincovny, které razí tzv. investiční mince, hlásí již od září vyprodáno. Také data z Číny, především z Hongkongu, který je znám jako transportní kanál drahých kovů do Číny, ukazují rekordní meziroční nárůsty poptávky po drahých kovech, především zlatu.

Americká mincovna, která razí zlaté a stříbrné investiční mince, oznámila, že produkce v tomto roce překonala rekordní množství vyražených mincí z loňského roku. Stejně tak vyprodáno hlásí i kanadská a také jihoafrická mincovna.

„Hlavním důvodem rekordního zájmu o fyzické zlato a stříbro je fakt, že cena v amerických dolarech zaznamenala svá pětiletá minima, což vyvolalo nebývalý zájem o investice do drahých kovů jak u institucionálních, tak u privátních investorů,“ komentuje dění Libor Křapka a dodává: „Díky našim finančně silným partnerům si náš klient může své zlato převzít v podstatě ihned po zaplacení.“

 

 

Akciová společnost Zlato byla založena v roce 2015.

Firma byla zapsána do Obchodního rejstříku České republiky 15. září 2015 pod identifikačním číslem 044 03 231.

Základní kapitál společnosti je 10 milionů korun.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…