Zoo Hodonín: Narodilo se mládě vzácného přímorožce arabského

25.07.2022 22:45 | Tisková zpráva

Hodonínská zoologická zahrada se může pochlubit novým přírůstkem, samečkem přímorožce arabského (Oryx leucoryx). Ten přišel na svět 18. června.

Zoo Hodonín: Narodilo se mládě vzácného přímorožce arabského
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

„Matce i mláděti se daří dobře a v tuto chvíli má mládě za sebou čipování nezbytné pro identifikaci jedince i podání dávky vitaminů,“ popisuje zooložka Lenka Štursová a dodává, že malou antilopu mohou návštěvníci vidět ve výběhu ve společnosti rodičů, další chovné samice a dvou loňských mláďat. 

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39131 lidí

S chovem tohoto ohroženého druhu antilopy započala hodonínská zoo v roce 2016, kdy byly ze zoo ve švýcarském Curychu přivezeny dvě samice. K nim byl později přidán samec z anglického Marwellu. Přímorožce arabské chová hodonínská zoo jako jediná zahrada v republice a patří k druhů, které se zde daří pravidelně odchovávat.

Z přírody na čas zcela vymizeli. V posledních letech se do přírody ale vrací, právě díky záchranným programům zoologických zahrad. Jedná se o antilopu nižší postavy s protáhlejší hlavou, delším ocasem a dlouhými rohy. Typické je pískově bílé zbarvení těla. Kromě tohoto druhu přímorožce chová hodonínská zoologická zahrada také přímorožce jihoafrického a přímorožce beisa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

16:08 České dráhy: MS IIHF v ledním hokeji začíná v pátek, vlaky dopraví fanoušky do center šampionátu

Hokejová horečka vypukne již tento pátek. Česká republika se po devíti letech znovu stane hostitelem…