Zoo Hodonín: Vstupní areál čeká modernizace

02.11.2020 7:34

Modernizace Zoo Hodonín pokračuje. Nové podoby se pravděpodobně v prvním čtvrtletí roku 2022 dočká vstupní prostor areálu zoo včetně pokladen a sociálních zařízení.

Zoo Hodonín: Vstupní areál čeká modernizace
Foto: Zoo Hodonín
Popisek: Zoo Hodonín logo

Investiční akce, která navazuje na výstavbu dvou moderních budov dokončených na jaře tohoto roku, již začíná dostávat jasnější obrysy. Rada města na svém posledním jednání schválila licenční smlouvu, která uděluje městu Hodonín autorská práva k využití architektonické studie ateliéru MY3 architekti s.r.o..

Předmětná architektonická studie navrhuje vstupní areál v jednotném stylu, jako jsou zbývající stavby. Reprezentativní vstup tak nahradí původní dřevěnou budovu pokladen, která sloužila několik desetiletí. Licenční smlouva umožní městu využít tuto studii za účelem zpracování dalších stupňů projektové dokumentace. Při realizaci stavby budou architekti i nadále spolupracovat v roli konzultantů, aby byl dodržen jednotný ráz budov. Chybět tak zcela jistě nebude kamenný obklad v přírodních tónech s výraznými prvky okenních rámů včetně lehkých stříšek.

„Naši zoologickou zahradu vnímáme jako jedno z největších lákadel nejen pro občany města, ale i pro jeho návštěvníky. Postupně ji proto chceme přeměnit v atraktivní zoo včetně vstupu, který bude zasazen do stejného architektonického stylu jako ostatní budovy,“ řekl k plánované investici starosta města Libor Střecha.

Navazovat nyní bude projektová příprava jednostupňové projektové dokumentace. Výběrové řízení na výběr generálního projektanta bude vyhlášeno pravděpodobně do konce letošního roku. Přibližně v polovině roku následujícího předpokládáme vydání stavebního povolení. Práce, které zdaleka nebudou tak rozsáhlé jako v případě předchozích dvou staveb, by tak mohly být zahájeny na podzim roku 2021 s předpokládaným termínem dokončení v jarních měsících 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…