ČD: Lokomotivy ve službách reklamy

20.10.2012 8:50

Na lokomotivách a soupravách Českých drah se letos objevily nové celoplošné reklamy. Mezi poslední projekty patří například soupravy Regionova propagující regionální turistické cíle v Pardubickém kraji, elektrické lokomotivy s reklamou služeb Českých drah, lokomotivy v nátěru fotbalového mistrovství Evropy EURO 2012 nebo elektrická jednotka CityElefant k 20. výročí zapojení železnice do Pražské integrované dopravy. Lokomotivy a vozy mohou využívat firmy také pro svou komerční reklamu.

ČD: Lokomotivy ve službách reklamy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„České dráhy letos uvedly do reklamního nátěru hned několik elektrických lokomotiv, které propagují naše produkty. Jde například o In Kartu, možnost nákupu na našem eShopu, propagujeme také naše webové stránky www.cd.cz, na kterých mají zákazníci k dispozici komplexní informační servis, nebo upozorňujeme na časopis pro zákazníky ČD pro Vás. Poslední novinkou jsou reklamní nátěry několika lokomotiv propagující nové rychlé spojení Brna s Prahou D1 Express,“ uvádí Stanislav Perkner, ředitel odboru marketingu a komunikace. Lokomotivy jezdí po různých tratích na území celé republiky a cestující i obyvatelé v okolí tratě si tak mohou všimnout jednoduchých zřetelných sdělení v podobě názvů produktů a webových stránek.

Moderní technologie polepových fólií však umožňují prezentovat i velmi složité grafické prvky, jak doplňuje jednatel společnosti Railreklam Alexandr Křížek: „Pro České dráhy a jejich partnery jsme realizovali i velmi náročná grafická řešení. V současnosti jsou určitě nejznámější například elektrická lokomotiva a osobní vůz v barvách české reprezentace na fotbalový šampionát EURO 2012. Tato lokomotiva je u veřejnosti velmi populární a stala se středem pozornosti například na Národním dni železnice v Brně. Známé jsou i motorové jednotky Regionova v Pardubickém kraji. Jedna nese na své skříni obrázky loutek. Ta zve k návštěvě Chrudimi a jejího loutkářského muzea. Druhá pak představuje mumii egyptské princezny Hereret v muzeu v Moravské Třebové.“

Společnost Raireklam zajišťuje pronájem a instalaci reklamy na skříni drážních vozidel Českých drah. Vedle komerčních projektů, kdy byl umístěn reklamní nátěr na lokomotivy pro ČEZ, Poštovní spořitelnu, AŽD nebo na rychlovlaky pendolino pro T-Mobile. Railreklam realizoval ve spolupráci s Českými drahami i několik nekomerčních nebo dokonce charitativních projektů, např. lokomotivu propagující seriál běžeckých závodů RunCzech (dříve Prague Int. Marathon), EURO 2012 nebo projekt České televize a nadace rozvoje občanské společnosti pomoci dětem „Kuře“.   

Využití ploch lokomotiv a vlakových souprav pro reklamní účely je velmi populární především ve Švýcarsku. Lze se s nimi setkat ale také v sousedním Německu, Rakousku a v dalších zemích Evropy. Některé z rakouských lokomotiv typu Taurus v reklamním nátěru zajíždějí dokonce až do Prahy.        

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

16:05 Pražská strojírna: Chystáme několik zakázek pro dopravní podnik Berlín

Pražská strojírna bude v letošním roce opět dodávat své výrobky do Berlína. Předmětem zakázky je šes…