Díky Fondu ASEKOL loni přibylo v Plzni sedm červených kontejnerů a sběrný dvůr je chráněný

23.01.2013 9:01

Fond ASEKOL, založený neziskovou společností ASEKOL, za pět let své existence podpořil v Plzeňském kraji již 11 projektů. Nejvýraznějším z loni oceněných projektů je úprava stanovišť pro kontejnery na tříděný odpad, kterou provedl Městský obvod Plzeň 1.

Díky Fondu ASEKOL loni přibylo v Plzni sedm červených kontejnerů a sběrný dvůr je chráněný
Foto: asekol.cz
Popisek: ASEKOL - logo

Fond ASEKOL poskytl na projekt 135 000 Kč z celkových nákladů téměř 270 000 Kč. Díky úpravě kontejnerových stání bylo navíc možné instalovat i sedm červených kontejnerů, které slouží ke sběru drobných elektrozařízení a baterií. Tím dostali občané Plzně možnost třídit elektro mnohem jednodušeji.

Pátý ročník grantového řízení Fondu ASEKOL podpořil v Plzeňském kraji další dva projekty, které byly zaměřené na zkvalitnění služeb v oblasti zpětného odběru elektroodpadu. Například díky dotaci ve výši 36 000 Kč byl rozšířen kamerový systém ve sběrném dvoře v Dobřanech, díky čemuž se zlepší bezpečnost i kvalita služeb sběrného dvora. Celková výše loni podpořených projektů v Plzeňském kraji dosáhla téměř 200 000 Kč.

ASEKOL, s.r.o., je nezisková společnost, která od roku 2005 provozuje kolektivní systém zpětného odběru elektrozařízení. Na základě zápisu vedeného u Ministerstva životního prostředí ČR zajišťuje zpětný odběr elektrozařízení v oblastech výpočetní, telekomunikační a kancelářské techniky, spotřební elektroniky, nástrojů, hraček a vybavení pro volný čas a sport, přístroje pro monitorování a kontrolu a výdejní automaty (tj. skupiny 3, 4, 6, 7, 8, 9 a 10).

ASEKOL má uzavřeny smlouvy o zřízení míst zpětného odběru s 4 214 městy a obcemi a 2 568 opravnami a prodejnami elektro. Další tisíce sběrných míst vznikly díky vývoji a instalaci různých druhů kontejnerů na drobná elektrozařízení. Provozovaných více než 12 500 sběrných míst zajišťuje společnosti ASEKOL nejhustší sběrnou síť vysloužilých elektrozařízení ze všech kolektivních systémů v ČR i v Evropě. V roce 2011 vybral ASEKOL od každého občana ČR průměrně 1,67 kg elektroodpadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Jak se hasiči připravují na vodáckou sezónu

16:46 HZS ČR: Jak se hasiči připravují na vodáckou sezónu

Ve dnech 6. a 7. května uspořádal HZS Královéhradeckého kraje ve spolupráci s MV – GŘ HZS ČR instruk…