„Miláčku, dneska ne...“

04.03.2016 0:00

Ano, přesně tak zní věta, která muže obvykle vyvede z rovnováhy. Kromě toho bývá i častým důvodem hádek, co za ní ale doopravdy vězí?

„Miláčku, dneska ne...“
Foto: gyncentrum
Popisek: žena

Někdy je to migréna, špatná nálada, nechuť k sexu, ale mnohdy za tím stojí zdravotní obtíž – vaginální mykóza. Podle statistik celé ¾ žen už někdy v životě postihlo toto onemocnění. Dáme vám několik tipů, jak se této nepříjemné nemoci zbavit.

Co je to vaginální mykóza?
Původcem nepříjemného onemocnění je kvasinka „Candida albicans“. Kvasinky se uvnitř pochvy běžně vyskytují v přiměřeném množství a tvoří tzv. vaginální prostředí. Hrozba však nastává, když se přemnoží a vzniká tak vaginální nerovnováha, která způsobuje příznaky nemoci. Plísním a kvasinkám se daří ve vlhkém prostředí, kde je minimální přístup vzduchu. K jejich růstu a množení často přispívá i zvýšení hladiny určitých látek v krvi.

Typické příznaky:
•    Svědění uvnitř i vně rodidel
•    Pálení při močení
•    Výtok
•    Nepříjemná bolest při pohlavním styku
•    Tlak a bolest v podbřišku

Jak vaginální mykózu léčit?
Léčba není nikterak složitá, pokud překonáte prvotní stud, a budete k ní přistupovat svědomitě.  Máte na výběr ze širokého množství přípravků: ať už se jedná o kapsle či tablety, které se vkládají dovnitř vagíny anebo o masti. Daleko příjemnějším způsobem aplikace je však koupel. Vyhnete se tak zdlouhavé aplikaci - tablety většinou musíte nechat působit po celou noc. Léčebnou koupel můžete připravit pomocí výrobku Feel Fresh, který díky obsahu přírodního mikroorganismu Chytré houby zmírňuje a odstraňuje výtoky, svědění a pálení při vaginální mykóze.
Návštěvu lékaře rozhodně neodkládejte v těhotenství, při prvním onemocnění mykózou, v případě, že nemoc neustupuje a také při neobvykle zapáchajícím výtoku.

Příčiny vzniku vaginální mykózy mohou být následující:
•    NEVHODNÝ ZPŮSOB STRAVOVÁNÍ. Strava nejvíce ovlivňuje hladinu látek v krvi. Mezi potraviny podporující vznik vaginální mykózy patří následující: bílé pečivo, kynuté pečivo, koláče, buchty, těstoviny, bílá rýže cukr, sladkosti, kečup, sirup, slazené nápoje, ovoce (až na výjimky), konzervované potraviny a výrobky obsahující konzervanty.  
•    STRES. Ten snižuje obranyschopnost organismu, nepříznivě působí nejen na psychiku člověka, ale především na jeho zdravotní stav. Bohužel právě samotný stres je častou příčinou kvasinkové mykózy, jelikož při něm jsou do krve vyplaveny látky, které zapříčiňují toto onemocnění.
•    ANTIBIOTIKA.  Při jejich užívání mnohdy dochází k přemnožení kvasinek.
•    ZANEDBANÁ NEBO NAOPAK PŘEHNANÁ HYGIENA. Při nedostatečném nebo příliš častém mytí, či použití nevhodných mýdel, dochází k nerovnováze poševního prostředí.
•    TĚHOTENSTVÍ.  Hladina estrogenu a cukrů v krvi se zvyšuje, a to může způsobit přemnožení kvasinek.
•    HORMONY. Užívání hormonální antikoncepce, nebo hormonální substituce, mění hladinu hormonů a to může vést ke vzniku onemocnění.
•    NEVHODNÉ SPODNÍ PRÁDLO. Mokré plavky, tanga a těsné kalhotky vytvářejí vlhké a neprodyšné prostředí. Proto si raději zakupte prodyšné spodní prádlo vyrobené z bavlny.
•    DIABETES MELLITUS. Cukrovka zvyšuje hladinu cukru v krvi, zvýšená hladina následně zapříčiňuje přemnožení kvasinek.

Tip: Chytrá houba Feminine Bath Feel Fresh, www.pythium.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

5:30 Ukrajinci, co nejsou zubaři. Ale pustí je na vás. „Prý je ohlídají.“

Sněmovnou schválená senátní novela má umožnit, aby stomatologové ze zemí mimo Evropskou unii měli je…