"Zpěvačka" Parkanová už TOP 09 raději nepovede. Nechce

26.09.2011 16:51

Bývalá kontroverzní ministryně obrany a "zpěvačka" Vlasta Parkanová (TOP 09), už nepovede jihočeskou frakci strany TOP 09. Nahradil ji poslanec Zdeněk Bezecný.

"Zpěvačka" Parkanová už TOP 09  raději nepovede. Nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně PS PČR Vlasta Parkanová

Místopředsedy krajské TOPky se stali náměstek ministra zdravotnictví Vladimír Pavelka, který býval kdysi vícehejtmanem Jihočeského kraje, starosta Holubova Jaroslav Franěk a místostarosta Veselí nad Lužnicí Václav Matějů.

Více o dění v Jihočeském kraji ZDE

Vlasta Parkanová, která trvale žije na jihu Čech, v Sezimově Ústí, prý ale zájem o kandidaturu neměla.

Parkanová zájem neměla

"Paní Parkanová, která je v krajském výboru z titulu postu poslankyně, na žádnou funkci tentokrát nekandidovala. V předsednictví nechtěla pokračovat," řekl pro ParlamentniListy.cz krajský manažer strany Jiří Žižka.

V devítičlenném předsednictvu jsou zastoupeny všechny okresní organizace jedním členem. "Rovněž mezi dalšími čtrnácti členy krajského výboru jsou všechny okresy rovnoměrně zastoupeny. Předsedkyní krajské revizní komise byla zvolena českobudějovická zastupitelka Petra Šebestíková," dodal Žižka.

Kuba hejtmanem?

Nejbližším cílem nově zvoleného krajského výboru je prý dobře připravit vyjednávací tým pro sestavení společné kandidátky s hnutím Starostové a nezávislí pro blížící se krajské volby a intenzivně začít pracovat na společném volebním programu. Krajské volby se uskuteční příští rok na podzim a půjde podle mnohých o hodně. Podle mnohých si zálusk na křeslo hejtmana dělá ODS, respektive její jihočeský předseda a současný vícehejtman Martin Kuba. A je jasné, že TOP 09 nebude chtít být pozadu, pokud by byla složena pravicová či středopravá koalice.

Více o Vlastě Parkanové najdete ZDE

Ilustrační foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

12:41 Jednooký Ukrajinec o své armádě. Stále slouží. Vyplavalo to nejhorší

Nejsou vojáci, není munice, nejsou opevnění. To jsou závěry polského analytika Konrada Muzyky ohledn…