A je to tady: Poslanec VV chce, aby Bárta zmizel ze strany

06.04.2011 10:01

AKTUALIZOVÁNO Strana Věci veřejné bez Víta Bárty? Poslankyně Karolína Peake si to představit nedovede, navíc nevidí důvod, proč by tomu tak mělo být. Zato rebel stranického poslaneckého klubu Stanislav Huml si to podle vyjádření pro ParlamentníListy.cz představit umí. Navíc by to podle něj véčkařům pomohlo. I jeho však strana chce už ve čtvrtek vyloučit ze svého klubu.

A je to tady: Poslanec VV chce, aby Bárta zmizel ze strany

Stranou čerstvě vyloučený poslanec Jaroslav Škárka, i dnes zřejmě drží "bobříka mlčení". Telefon má totiž vypnutý, a to i přesto, že v médiích oznámil, že se právě ve středu vyjádří se svojí verzí celé korupční aféry. V té by měl figurovat jak on, tak i ministr dopravy a neoficiální předseda strany Vít Bárta, spolu s dalšími dvěma členy Věcí veřejných.

Své podivínské chování Škárka vysvětluje obavami o svoji bezpečnost. Případem, který rozdmýchal rozhovorem pro týdeník Respekt, se zabývá také už policie.

SLEDUJEME kauzu Peníze za mlčení ve VV

ParlamentníListy.cz zjišťovaly, jak se dívají na vyhrocenou situaci v centrále strany ostatní "véčkaři " v regionech. Ukázalo se, že s postupem vedení souhlasí.

Čtěte také:
Škárka otočil: Odcházím. Strana jej mezitím vyhodila
Poslanci ODS: Bárto, je to jako kauza Drobil. Odstoupíte?

"V pondělí jsem se zúčastnil zasedání českobudějovického klubu a mluvil jsem s předsedou Věcí veřejných Lenorou a dalšími na jihu Čech. Poslanecký klub zatím postupuje v těchto dnech přesně tak, co většinově požadují všichni naši ostatní straníci," sdělil ParlamentnímListům.cz Viktor Paggio.

Souhlasné pokyvování přichází i z Prahy a dalších míst v Česku.


Zeptejte se, zdali odstoupí...


"To, jak přijali zprávu o vyloučení Jaroslava Škárky ze strany a poslaneckého klubu, zatím ještě ve středu ráno nikdo nekomentoval - anebo jsem se k takové informaci já zatím nedostala. Nicméně ještě před tím, než jsme se v úterý večer na tomto kroku usnesli, chodily nám z celé republiky emaily se žádostmi, aby byl skutečně pan Škárka ze strany vyloučen, protože to poškozuje nás všechny," zareagovala na dotaz ParlamentníchListů.cz poslankyně Karolína Peake.

"Bárta ze strany pryč? Není důvod o tom přemýšlet," říká Peake

Podle ní by však celá kauza neměla ovlivnit další setrvávání zakladatele strany Víta Bárty. "Fungování Věcí veřejných si bez něj představit neumím. Nevidím však ani důvod, proč bych o tom měla uvažovat - zatím mě nikdo nepřesvědčil o tom, že bych o tom měla takto přemýšlet ," doplnila Peake.

Čtěte také:
Huml opět útočí na vlastní: ABL nás šacovala, vedení nás vydírá
Škárka a Huml? Zlobivé děti, hodnotí Klasnová

To poslanec a věčný rebel strany Stanislav Huml si odchod Víta Bárty z Věcí veřejných představit umí. "Od samého začátku hovořím jasně a velmi otevřeně o všem, co straně škodí. Myslím, že když by po celé této pro všechny véčkaře nepříjemné záležitosti Vít Bárta ze strany odešel, velmi by to všem pomohlo. Minimálně by to nastartovalo větší demokratizaci uvnitř," sdělil Huml ParlamentnímListům.cz.

Po Škárkovi odejde asi i Huml

Po výkonném místopředsedovi Jaroslavu Škárkovi se ale i jeho Věci veřejné chystají ve čtvrtek večer vyloučit ze svého klubu. Deníku Právo to potvrdil zdroj, který se účastnil úterního zasedání rady a klubu VV.

I přesto, že ale ve středu deník Právo uvedl, že je právě Huml  v kontaktu s Jaroslavem Škárkou, odmítl to. Údajně ani neví, jakým způsobem bude chtít Škárka do médií dostat své vyjádření k celému případu.

Čtěte také:
Škárka se ztratil. Kolegové z VV se vzpamatovávají 

Mlčí totiž i mluvčí strany Věci veřejné Jakub Žižka. Navíc s odvoláním, že Jaroslav Škárka už není členem strany, takže informace o něm podávat nelze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…