Část transfuzního oddělení nemocnice bude od března jinde

18.02.2015 9:02

Počátkem března čeká českobudějovickou nemocnici rychlá a logisticky nesnadná akce. Během tří dnů naráz přestěhuje výrobu a krevní banku transfuzního oddělení do nových prostor. Aktivně se zapojí i mnohá další oddělení, využity budou speciální mrazicí vozy. Provoz nemocnice nebude narušen.

Část transfuzního oddělení nemocnice bude od března jinde
Foto:
Popisek:

Výroba a krevní banka transfuzního oddělení Nemocnice České Budějovice, a. s., dostanou nové prostory ve žluté budově centrálních laboratoří, kam se přestěhují z pavilonu T. Prostory jsou již připraveny a zkolaudovány. „Akce je logisticky velmi náročná. Vše je podrobně naplánováno tak, aby se stěhování uskutečnilo bez problémů během tří dnů a nebyl narušen nemocniční provoz,“ uvedl místopředseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a. s., Ing. Martin Bláha. Těsně před stěhováním a zahájením provozu v nových prostorách proběhne jeho schválení auditem Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL).

Pro dárce se z hlediska dosavadních prostorových dispozic nic nemění. Přesun laboratorně diagnostických činností oddělení a krevní banky je provozní záležitostí nemocnice, ale výhledově s pozitivním dopadem na pacienty a návštěvníky. „ Centralizace činností ušetří provozní náklady. Tyto prostředky můžeme využít na další zkvalitnění poskytované péče. Uvolnění pavilonu T otevře možnost pro rozšíření parkovacích ploch pro veřejnost. Ty současné před vstupním terminálem jsou kapacitně nedostatečné a rozšíření je možné pouze směrem, kde nyní stojí budova T transfuzního oddělení,“ dodává.  Transfuzní oddělení bude mít v pavilonu centrálních laboratoří k dispozici prostory v 1. a 2. nadzemním podlaží.  Místo se uvolnilo po reorganizaci laboratoří v nedávné době. Po přestěhování tak bude kompletní laboratorní činnost související s transfuzní stanicí centralizovaná v jednom objektu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Redakce

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…