Chcete léto bez spálenin? Vsaďte na třezalku a molekulu života

24.06.2015 0:00

S blížícím se létem přichází na řadu otázka zdravého opalování, ale také následná péče o pokožku. Lidská kůže se může spálit již po půlhodině pobytu na slunci. Chránit se před slunečními paprsky však není nezbytné jen na dovolené v přímořských oblastech, ale i při běžném pobytu ve městech.

Chcete léto bez spálenin? Vsaďte na třezalku a molekulu života
Foto: Shutter
Popisek: moře

S opalováním souvisí i vznik rakoviny kůže. Podle nejnovějších statistik Ústavu zdravotnických informací se ročně objeví přibližně 2 000 nových případů melanomu. V tomto článku proto přinášíme několik tipů, jak si zdravou pokožku udržet přírodní cestou, pomocí bylinek.

Před dovolenou posilněte kůži černým rybízem

Letní dovolená je často symbolem odpočinku a načerpání nových sil do života. Bohužel ani zmíněné období se nevyhýbá zdravotním problémům, zvláště pak spáleninám. V současnosti se na trhu objevuje obrovské množství kosmetických produktů, díky kterým lidé nabývají přesvědčení, že jsou proti spálení naprosto chráněni. Stále však platí zásady pozvolného opalování dle fototypu pleti a pobyt na slunci v rozumném množství. V rámci prevence lze stav pokožky posílit ještě před dovolenou. „Pro zlepšení kvality kůže je vhodná tinktura z pupenů černého rybízu, která zároveň zvyšuje i obranyschopnost organismu. Blahodárné účinky na kvalitu a vzhled pokožky má také sprej z pýru, tea tree, kostivalu a dalších bylin, které posilují hydrataci a pružnost kůže,“ radí česká bylinkářka Mgr. Jarmila Podhorná ze společnosti Naděje, která se zabývá výrobou přípravků z bylin.

S pokožkou po opalování si poradí molekula života

Po každém opalování si naše pokožka zaslouží také dostatečnou hydrataci. Pro prevenci, ale i v případě spálenin je nutné co nejvíce podpořit regenerační funkce kůže i celého organismu. V tom jsou zásadním pomocníkem přípravky obsahující nedávno objevenou takzvanou molekulu života, která inteligentním způsobem komunikuje s buňkami organismu a upravuje jejich rovnovážný stav. Významně tak pomáhá normalizovat buněčné funkce a prodlužovat jejich životnost. V kombinaci s flavonoidy má tato molekula široké antioxidační účinky.  Tento komplex v podobě mléka, masti a gelu výrazně podporuje pokožku nejen při spáleninách, ale i v případech dalších vážných kožních nemocí. Kromě toho též vyhlazuje vrásky a napomáhá celkovému omlazení organismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaB

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

14:52 Pošťák-cizinec řval a odmítal vydat balík. Česká pošta vysvětluje

Mohou někteří zaměstnanci České pošty doručovat klientům balíky podle toho, jestli se jim chce, nebo…